O jurnalista din Italia a ales sa-si petreaca ziua de nastere in Romania, spre surprinderea prietenilor care au primit decizia ei cu nedumerire. Experienta pe care a avut-o in cele cateva zile de octombrie in care a colindat Bucurestiul si Valea Prahovei a impartasit-o cu cititorii Corriere della Sera.

„Preturi super-mici, mancare excelenta si o viata sociala care rivalizeaza cu cea din Insulele Baleare si Mykonos: de la excursii in castelele din Transilvania pana la mina de sare fantasmagorica din Turda“, asa descrie, in cateva cuvinte, Carlotta Clerici vizita in Romania, intr-un articol cu titlul „Uitati de Ibiza, toata lumea in Romania: noua destinatie pentru turismul ieftin“.

Cand si-a anuntat prietenii, rudele si colegii ca isi va sarbatori implinirea a 38 de ani in Romania, a „primit priviri nedumerite, ingrijorari, si in cele mai bune cazuri, compasiune afectuoasa“, spune jurnalista. intrebarea de pe buzele tuturor era „Ce vei face acolo?” „si totusi – cu tot respectul fata de anxietatile si prejudecatile prietenilor mei – pot spune cu siguranta ca a fost cea mai frumoasa zi de nastere a vietii mele! Nici la 18 ani nu m-am distrat asa!“, spune Carlotta.

Jurnalista a ajuns in capitala Romaniei cu o aeronava Wizz Air, fiind surprinsa de costurile mici: de la zborul care a costat-o 30 de euro pana la cazare si transportul in Bucuresti. Deplasarea cu taxiul nu i s-a parut scumpa, spunand ca a platit 7 euro de la aeroport la cazarea aflata in centru, in schimb a remarcat ca soferii sunt vitezomani, asemanand experienta cu una din „Fast and Furious“.

A fost impresionata de centrul istoric „ingrijit si fermecator“, dar si de restaurantele pentru toate buzunarele, deschise pana la 4 dimineata si bucataria locala delicioasa (de la supe si preparate din carne de rata la tocana de miel, gratar si mamaliga).

La fel de spectaculoasa (si neasteptata) a gasit vivacitatea vietii de noapte din Bucuresti, „care nu este mai prejos decat renumitele Ibiza si Mykonos: poti sa te distrezi toata noaptea (cocktail-urile costa mai putin de 5 euro), in localurile din centrul vechi gasind de la karaoke la cluburi elegante cu cea mai mare concentratie de femei frumoase pe centimetrul patrat sau muzica populara“. Din capitala Romaniei nu a ratat nici Palatul Primaverii sau Casa Poporului, scrie Adevarul.