O casa din Croatia a devenit atractie turistica dupa ce a fost decorata cu 1.500.000 de luminite! VIDEO

Un inginer pensionar, dintr-un orasel din Croatia, a oferit familiei o atmosfera inedita de Craciun, decorandu-si casa cu 1.500.000 de luminite.

"Privelistea casei aflate la cativa kilometri departare de orasul croat Čazma este un adevarat spectacol, mai ales ca zona nu are de obicei o iluminare generoasa", comenteaza reporterul publicatiei americane Mashable, adaugand ca pare ca ”cineva a luat Times Square din New York si l-a pus pe o pajiste din Croatia rurala”.”Am inceput in 2001, cu 70.000 de luminite, si am continuat sa adaug mai multe inca de atunci. Am crescut ca un copil sarac. Am muncit in strainatate si odata ce m-am pensionat, am vrut sa ii ofer familiei mele cel mai bun Craciun. Si oameni din sat au inceput sa apara, la inceput timizi. I-am invitat pe toti inauntru”, povesteste fostul inginer.

Potrivit croatului, "odata ce luminile se inchid in ianuarie",  incep sa lucreze "pentru anul urmator".

”E o cantitate imensa de munca. Dar nu pot sa ma opresc pur si simpu si sa le spun tuturor ca nu o sa fie nicio lumina la familia Salaj in acest an. Odata ce luminile se inchid in ianuarie, incepem sa lucram pentru anul urmator”, a mai spus inginerul.

Cat despre costul electricitatii, factura s-a ridicat anul trecut la 11.100 de dolari, iar Salaj a fost norocos datorita unei substatii electrice instalate in apropiere in urma cu cativa ani care asigura suficienta electricitate pentru intregul spectacol. Proiectul este finantat partial din sponsorizari si partial din taxe de intrare, dar cea mai mare parte din bani si din munca a fost depusa de membrii familiei Salaj. Desi numerele lui Salaj sunt neoficiale, titlurile de record Guinnes au fost acordate pentru unele mult mai mici - 1,2 milioane de luminite intr-un centru comercial din Canberra si pentru 600.000 in New York, la categoria ”cele mai multe luminite pe o proprietate rezidentiala”.

”Nu e ieftin sa obtin un record Guinness. Prefer sa folosesc banii ca sa instalez si mai multe lumini de Craciun, sa fac fericiti mai multi adulti si copii”, spune croatul. ”Anul acesta am atins probabil 80.000 de vizitatori. Extindem constant spectacolul; anul acesta am lansat un sat de strumfi iluminat si am imbunatatit iluminarea in mai multe locuri. Am adaugat 300.000 de noi luminite”.

Fostul inginer mai spune ca extinderea nu se va opri niciodata.

”Fiul meu va continua munca atunci cand eu nu voi mai fi in stare. Intr-o zi am putea ilumina intreaga padure”.

Sursa: mediafax.ro
26 dec 18:17Cap Limpede