Acasă Stirile zilei Bani Numarul atacurilor cibernetice a crescut cu 42% in 2012!

Numarul atacurilor cibernetice a crescut cu 42% in 2012!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Numarul atacurilor cibernetice a crescut cu 42% in 2012 in intreaga lume, tintele preferate ale infractorilor fiind IMM-urile si subcontractantii acestora, potrivit americane de securitate informatica Symantec.

„Concepute pentru furturi de proprietate intelectuala, aceste atacuri de spionaj cibernetic afecteaza tot mai mult sectorul industrial, precum si IMM-urile care au sub 250 de salariati si care reprezinta obiectul a 31% dintre aceste atacuri”, in comparatie cu 18% in 2011, noteaza raportul publicat marti.

„IMM-urile se simt adeseori la adapost de aceste atacuri, insa infractorii informatici sunt atrasi de coordonatele lor bancare, datele lor comerciale si proprietatea intelectuala. Infrastructura si practicile lor de securitate sunt adesea inadecvate”, precizeaza Symantec.

Odata ce website-urile acestor companii sunt compromise, acestea „sunt apoi utilizate in atacuri cibernetice de amploare si atacuri de tip «Watering Hole»”, explica grupul.

„Pentru acest tip de amenintare, hackerul infecteaza un website, ca de exemplu un blog sau un site al unei intreprinderi, accesat frecvent de victima vizata. Odata ce victima se conecteaza, un program de atac se instaleaza in calculatorul sau, fara ca acesta sa stie”, precizeaza Symantec.

Companiile industriale sunt primele organizatii luate in vizor de aceste atacuri in 2012, urmate de institutiile guvernamentale, precizeaza raportul.

„Infractorii informatici tintesc tot mai mult lanturile logistice si sistemele de subcontractare, pentru a obtine informatii sensibile ale marilor companii si proprietate intelectuala de mare valoare”, potrivit Symantec.

Symantec precizeaza ca directorii nu sunt primii afectati. In 2012 cele mai frecvente tinte au fost angajatii care au acces la capitalul informational al companiilor (27%), care au asadar acces la proprietatea intelectuala, alaturi de diviziile de vanzari (24%).

Sursa: mediafax.ro