Acasă Utile Nu toate delicatesele sunt sigure pentru consum! Cele mai periculoase alimente care...

Nu toate delicatesele sunt sigure pentru consum! Cele mai periculoase alimente care te pot imbolnavi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista in lume anumite alimente care daca nu sunt preparate cum trebuie pot fi fatale. Asadar, pentru cei care calatoresc in strainatate si sunt tentati sa deguste din alimentele locului, sa o faca cu precautie.

Nu toate delicatesele sunt sigure pentru consum.

Caju crud

Alunele caju sunt inconjurate de o coaja tare, care contine substante toxice si de aceea este necesar ca fructele sa fie supuse unui tratament termic pentru a neutraliza aceste substante. In cel mai bun caz, te vei alege cu o eruptie pe piele, dar daca vei consuma o cantitate mai mare, caju iti poate fi fatal.

Peste fugu

Delicatesa japoneza fugu, sau pestele-balon, este atat de periculoasa, incat cea mai mica eroare de preparare poate fi mortala. Acest peste este de obicei consumat crud, astfel incat numai bucatarii cu experienta stiu cum sa-l pregateasca. Organele interne ale acestui peste contin tetrodotoxina, o otrava letala, care este de 1.200 ori mai periculoasa decat cianura. Substanta paralizeaza muschii si duce la asfixiere. Nu exista antidot contra acestei toxine, noteaza bzi.

Scoici in sange

Sunt un tip de scoici care se gasesc in Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic si Golful Mexic. Spre deosebire de surorile sale, care sunt sigure pentru consum, acestea ingera bacterii si virusuri, responsabilile de boli precum hepatita.

Este o specialitate din bucataria chinezeasca, pe care unii oameni o savureaza din plin. Ea este preparata foarte putin timp, 20 de secunde, astfel incat sangele sa fie cat se poate de proaspat. Iar cei care apreciaza aceasta mancare isi asuma toate riscurile, adica toate tipurile de hepatita. In China, au fost peste 300 mii de infectii, motiv pentru care au devenit ilegale in China.

Sannakji

Sannakji este un fel de mancare traditionala din Coreea de Sud, pe baza de caracatita… vie, ciopartita si stropita cu sos de soia sau ulei de susan. Tentaculele inca se mai misca chiar si dupa preparare, ceea ce duce, uneori, la accidente nefericite. In Coreea de Sud se inregistreaza aproximativ 6 morti pe an din cauza axfisierii cu astfel de preparat.

Casu Marzu

Casu Marzu este o branza orginara din Sardinia. Se prepara din lapte de oaie, iar branza este infestata intentionat cu Piophila Casei, „musca de branza.” Rezultatul este o bomba plina de viermi in stare avansata de descompunere. Larvele translucide, pot sari in sus, fiind singura branza pentru care ai nevoie de ochelarii de protectie cand o mananci.

Gustul este atat de puternic incat iti poate arde limba, iar larvele trec prin stomac nedigerate, cateodata supravietuind destul cat sa se inmulteasca in intenstine provocand diaree cu sange plus alte probleme de sanatate. Acesta este si motivul pentru care UE a interzis comercializarea ei.