Nu intotdeauna ceaiurile sunt benefice! Cum te poate imbolnavi „ceaiul consumat dupa ureche”?

Raw Life and Style

In ciuda faptului ca este indicat sa consumam des ceai, exista situatii in care ceaiul te poate imbolnavi. Este vorba fie despre tipul de ceai baut care ar putea afecta negativ organismul sau unele parti ale acestuia fie de felul in care este baut ceaiul.

ASADAR, IATA CUM TE POATE IMBOLNAVI CEAIUL:
– Ceaiul verde poate sa actioneze negativ asupra intregului organism, daca este consumat fie prea concentrat fie in exces. Mai precis, din cauza faptului ca este un foarte bun antioxidant, ceaiul verde ar putea sa provoace scaderi bruste ale glicemiei. Acest lucru va cauza un consum ridicat de alimente dulci care va intretine astfel dezechilibrul din organism. otodata, ceaiul verde poate sa cauzeze insomnie pe termen lung daca este consumat seara.

Click pe aceeasi tema:  Te simti din ce in ce mai OBOSIT? Afla AICI care sunt cele 5 alimente care ALUNGA insomnia!

– Daca bei ceaiul mult prea fierbinte, esofagul tau poate fi afectat, iritat si totodata daca il bei foarte rece pot aparea aceleasi efecte.

– Se pare ca ceaiul negru nu trebuie combinat niciodata cu lapte, desi acesta este un obicei destul de des intalnit. Astfel, in urma unor recente studii, s-a ajuns la concluzia ca anumiti compusi din ceaiul negru intra in reactie cu proteinele din lapte iar acest lucru duce la afectiuni asupra stomacului si ale tractului digestiv.

Click pe aceeasi tema:  7 beneficii ale ceaiului de chimen!

– Nu in ultimul rand, ceaiul poate avea un efect negativ asupra danturii. Mai precis, este vorba despre ceaiul de maceste care poate sa iti strice dintii. Pe langa acest lucru, ceaiul de macese poate provoca, daca este consumat in exces, insomnii, ameteli sau greata.
Sursa: Lyla.ro

spre