Acasă Life Dezvoltare Personala Experienta spirituala prin care trece fiecare dintre noi: „Noaptea intunecata a sufletului”

Experienta spirituala prin care trece fiecare dintre noi: „Noaptea intunecata a sufletului”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

“Noaptea intunecata a sufletului” – aceasta perioada, asa cum a fost denumita de Sfantul Ioan al Crucii, apare de cele mai multe ori in momentele de cumpana ale vietii noastre. In aceasta perioada ne indoim de tot ceea ce credeam ca este adevarat. In aceasta perioada, sufletul tau te provoaca sa-ti infrunti direct cele mai profunde si cele mai mari temeri interioare si sa realizezi iluzia care te inconjoara. In acele clipe totul se transforma in scrum si realizezi iluzia desarta a aparentelor.

In cazul in care suntem capabili sa travesam aceasta perioada intunecata din viata noastra, vom reusi sa ne deschidem inca o data si sa fim mai puternici si mai intelepti decat am fost vreodata. Iata care sunt caracterisiticile si schimbarile care se petrec in interiorul tau atunci cand treci printr-o astfel de experienta spirituala:

 

1. Traiesti sau ai trait experienta mortii egoului tau

“Eu nu ma mai pot suporta pe mine insumi’. Acesta era gandul care continua sa se deruleze in mintea mea. Apoi, dintr-o data, am sesizat ciudatenia lui. ‘Sunt eu o Fiinta sau doua? Daca eu nu ma mai pot suporta pe mine insumi, atunci trebuie sa existe doua fiinte in minte: ‘eu’ si ‘mine insumi’, cu care ‘eu’ nu mai pot trai’. ‘Poate ca’, m-am gandit eu, ‘numai una dintre ele este reala’…. Am inteles faptul ca presiunea intensa a suferintei din noaptea aceea trebuie sa fi fortat constiinta mea sa se retraga din identificarea cu sinele nefericit si extrem de anxios, care este, in ultima instanta, o fictiune a mintii.” – Eckhart Tolle

Simtul realitatii, sau viziunea asupra lumii ti-a fost pentru moment spulberata. Ai ajuns sa intelegi aspectele iluzorii ale ego-ului si te afli intr-un proces de eliberare de atasamente. Te confrunti cu o reorganizare, o reidentificare si o reinterpretarea a limitelor dintre sine si Univers. Stanislav Grof a scris “Moartea ego-ului reprezinta sfarsitul ireversibil al identificarii unei persoane cu ceea ce Alan Watts denumea ‘ego-ul incapsulat de piele’.”

Prin aceasta experienta ego-ul moare pentru a fi renascut ca suflet.