Imediat dupa ce Dacian Ciolos a anuntat ca a depus actele pentru infiintarea noului sau partid, Miscarea Romania impreuna, izbucneste si primul scandal. Cei de la Platforma Civica pentru drepturi si libertati iMPREUNa sustin ca Ciolos le-a „confiscat” denumirea si ameninta ca vor utiliza toate caile legale pentru ca numele platformei sa ramana unic.

Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat, vineri, ca a depus actele pentru infiintarea partidului „Miscarea Romania impreuna”, iar sigla partidului va fi ”RO+”.

Totusi, la scurt timp, au aparut si primele controverse din jurul numelui pe care fostul premier a ales sa-l dea noului partid. Reprezentantii Platformei Civice pentru drepturi si libertati IMPREUNA au anuntat ca vor actiona in instanta pentru ca Ciolos le-a „confiscat” denumirea. Acestia sustin ca acest furt nu este decat „lipsa acuta de imaginatie politica a fondatorilor unui partid”.

De asemenea, in comunicatul publicat pe site-ul Platformei, reprezentantii acuza si ca aceasta „confiscare” ar putea fi o „metoda de anihilare a oricarei miscari reale, organice a poporului roman”.

Mesajul transmis de Platforma Civica pentru drepturi si libertati IMPREUNA:

„Platforma Civica pentru drepturi si libertati iMPREUNa denunta tentativa inadmisibila de confiscare a denumirii noastre si constata atat lipsa acuta de imaginatie politica a fondatorilor unui partid care confisca denumirea noastra de iMPREUNa, cat si lipsa cronica de legitimitate populara daca este nevoie ca, pentru infiintarea unui partid, sa fie confiscata denumirea celei mai largi initiative civice din Romania.

Platforma civica pentru drepturi si libertati iMPREUNa este cea mai mare si profunda forma de unitate a societatii civile din Romania compusa din peste 1000 de ong – uri si persoane fizice, intelectuali din tot spatiul romanesc, reuniti pentru prima data, intr-un numar asa coplesitor in istoria recenta a Romaniei. Ea nu a avut si nu are nicio legatura cu Dacian Ciolos ori cu miscarea acestuia.

A confisca, asadar, denumirea unui astfel de fenomen cum este platforma civica pentru drepturi si libertati iMPREUNa – cea mai mare si profunda forma de unitate a societatii civile din Romania – nu reprezinta decit aceeasi metoda veche de anihilare a oricarei miscari reale, organice a poporului roman doar pentru ca ea nu a fost creata in laboratoare ideologice, ci reflecta vointa profunda, reala si curata de asociere pentru sustinerea valorilor identitare ale poporului roman care ii asigura continuitatea.

Platforma civica pentru drepturi si libertati iMPREUNa solicita incetarea imediata a folosirii denumirii noastre de catre orice om politic care incearca sa confiste denumirea iMPREUNa. Precizam ca, avand si rezervare de denumire in vigoare, vom uza de toate caile legale care ocrotesc denumirea noastra”, au scris reprezentantii Platformei pe site-ul oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.