NASA a confirmat ca exista viata extraterestra pe alte planete! Reprezentantii agentiei spatiale americane au vorbit, in premiera, despre asta, in cadrul unei conferinte la Washington, afirmand totodata ca NASA va “cutreiera” Universul pana va gasi acele forme de viata extraterestre.

Agentia a descoperit deja mai mult de 5000 de planete care pot sustine viata si, potrivit astronomilor, inca mai sunt multe alte de descoperit.

Sara Seager, profesor la Institutul de stiinta din  Massachusetts a spus:

“La un moment dat, oamenii vor putea arata catre o stea si vor spune ca acea stea are o planeta ca Pamantul. Astronomii cred cu tarie ca este foarte posibil ca fiecare stea din galaxia noastra are cel putin o planeta”.

“Tehnologia din ziua de azi ne permite sa vedem daca o stea are una sau mai multe planete pe orbita. Si se poate determina daca planetele sunt la o distanta potrivita de steaua lor pentru a contine apa, ingredientul cheie pentru viata asa cum o stim noi”, a spus John Grunsfeld, astronaut NASA.

“Ceea nu stiam pana acum cinci ani este ca, probabil, peste 10 sau 20 la suta dintre stelele din jurul nostru au planete de dimensiunea Terrei”, a declarat Matt Mountain, de la Institutul de stiinta din Baltimore.


Sursa: jurnalul.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.