Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu sunt doi dintre liderii politici aflati la guvernare in 6 din cei 9 ani din intervalul 2007 – 2016, perioada in care Romania a pierdut o treime din totalul pierdut de intreaga Europa. In timp ce se bat cu statul paralel tara pierde bani europeni pe banda rulanta.

Comisia Europeana a transmis marti seara Parlamentului European o informare privind Cadrul Financiar Multianual 2007 – 2013.

Potrivit datelor Comisiei, suma totala a fondurilor europene dezangajate automat din precedentul cadru financiar se ridica la 4,4 miliarde de euro.

Din aceasta suma, Romania conteaza cu 1,64 de miliarde de euro, adica peste o treime a fondurilor dezangajate, arata cursdeguvernare.

Potrivit datelor oficiale transmise cursdeguvernare.ro de catre europarlamentarul roman Siegfried Muresan, Romania a pierdut:

Din Fondurile de Coeziune

540, 5 milioane euro proiecte de Transport
163,7 milioane euro proiecte de Mediu
Din Fondul de Dezvoltare Regionala

257,8 milioane euro proiecte Dezvoltare Regionala
17,5 milioane euro proiecte pentru Competitivitate Economica
123,7 proiecte de Transport
264,8 milioane euro proiecte de Mediu
Din Fondul Social European

276,1 proiecte pentru Resurse Umane

Cat au pierdut alte tari fost comuniste
Din datele Comisiei reiese ca toate statele membre au sume dezangajate, dar o comparatie merita facuta pentru relevanta:

Polonia inregistreaza un total de 353.409 euro pierduti.
Bulgaria are sume dezangajate de 240,7 milioane euro.
Ungaria a pierdut 27,9 milioane euro.
Romania a pierdut 1,64 miliarde de euro

Dezangajarile reprezinta fondurile europene alocate tarilor membre pentru exercitiul 2007-2013, care au fost pierdute din cauza ca nu au putut fi cheltuite pana la termenul-limita calculat dupa formula n+3, adica 31 decembrie 2016.

”Datele publicate de Comisia Europeana legate de fondurile dezangajate in precedentul exercitiu bugetar arata ca Romania a castigat detasat titlul de tara europeana cea mai prost guvernata.

Vina o poarta, intr-o mai mica sau mai mare masura, toate guvernele care au fost la putere in cei 9 ani in care puteam cheltui banii, adica 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2015, incepand cu Guvernul Tariceanu care stia inca din 2006 ca trebuie sa pregateasca lansarea autoritatilor si sistemelor de management, precum si a programelor operationale aferente absorbtiei fondurilor europene, dar a intarziat nepermis de mult demararea lor”, spune europarlamentarul Muresan.

Citeste mai mult pe cursdeguvernare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.