Europarlamentarul Monica Macovei a raspuns acuzatiilor aduse de Liviu Dragnea, potrivit carora defaimeaza Romania. Ea a afirmat ca presedintele PSD se pune in pozitia de a fi statul si ca a fost cucerit de putere.

„Nicio lege antidefaimare inventata de Dragnea nu va putea sterge un adevar si anume ca e condamnat definitv pentru frauda electorale, ca este trimis in judecata intr-un alt dosar si ca este cercetat pentru frauda cu bani europeni, peste 21 de milioane de euro, investigatie pornita de OLAF. Adevarul produce insomnii politicienilor cu probleme penale, eu voi spune adevarul si ma bucur ca le produs insomnii. Vor sa scape de dosare penale. Ei sunt cei care practic duc la pierderea demnitatii si respectului pentru tara. Ei defaimeaza tara. Eu, ceea ce spun si am spus public e ca Dragnea este un infractor. si condamnat, si anchetat si trimis in judecata. El se suprapune tarii si spune ca cei care defaimeaza Romania… Nu, eu imi apar tara, dar el se pune in pozitia de a fi tara, de a fi statul. Asta inseamna o anumita doza de a fi cucerit de putere. iti ia mintile cateodata. Daca eu spun ca Dragnea e condamnat penal nu inseamna ca defaimez tara, inseamna ca a condamnat penal. il supara probabil, dar il priveste ca el a comis infractiunea. tara nu e Dragnea”, a declarat Monica Macovei.

„tara sunt oamenii si ei sunt curati, protestatarii sunt in strada… ca parca si ei au defaimat tara. Deci sa aiba grija cu puterea si pastrarea intreaga a mintilor. Ne duce intr-o periodaa de dictatura, de genul lui Stalin, in care daca critici, daca insulti, daca spui adevarul despre un o persoana care e la conducerea tarii inseamna ca insulti tara. Pe vremuri, sub comunism, era o infractiune in codul penal – ofensa adusa autoritatii – si de fiecare data cand spuneai ceva despre un inalt demnitar comunist era considerata o insulta impotriva autoritatii statului. Statul e ceva abstract, e format din Parlament, din institutii, numai o persoana poate avea o onoare care sa fie lezata, depinde ce simte persoana respectiva”, a adaugat eurodeputatul.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.