MISTERELE ROMANIEI inconjurate de LEGENDE INFRICOSATOARE! De ce este vazuta ca TARA dintre RAI si IAD!

Misterele Romaniei atrag atentia a mii de turisti din toata lumea, insetati dupa legende infricosatoare si istorisiri de odinioara, de la facerea lumii. CLUJ „Padurea Hoia Baciu din Transilvania a atras o atentie nedorita de peste o jumatate de secol. Localnicii din apropiere sustin ca padurea - care are o poiana circulara in centru - este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea sa nu se mai intoarca niciodata. Cei care au trecut prin poiana relateaza ca au avut stari de anxietate si de greata. Copacii, despre care se spune ca altadata erau drepti si inalti, sunt acum rasuciti, cu noduri“. Aceasta descriere aparuta intr-un articol despre lista celor mai bantuite cinci paduri din lume, publicat de BBC in 23 ianuarie 2013, a facut din padurea Hoia Baciu, din Cluj, o destinatie la moda pentru turistii dornici de adrenalina. Aceeasi padure a fost inclusa, in 2013, intr-un alt  top 10 al celor mai infioratoare locuri din Europa de cotidianul britanic „The Guardian“. Ziaristii englezi spun ca padurea din Cluj are o atmosfera de tip Blair Witch. Padurea din apropierea Clujului a fost inclusa si intr-un top facut de revista americana Travel+Leisure, care, de asemenea, o plasa printre cele mai infricosatoare paduri din lume. Desele aparitii ale unor fenomene stranii in Padurea Baciu, din apropierea Clujului, din ultimele decenii, au starnit interesul unor echipe de cercetatori romani ale fenomenelor paranormale. Scriitorul Daniel Roxin a facut un documentar pe tema aceasta. Ca invitat, l-a avut pe presedintele Societatii Romane de Parapsihologie, prof. univ. dr. Adrian Patrut, din Cluj-Napoca.

CONSTANTA >>>>

CONSTANTA Publius Ovidius Naso s-a nascut la data de 20 martie 43 i.Hr la Sulmona si a murit in anul 17 sau 18 d. Hr la Constanta, in vechiul Tomis. In anul 8 i.HR, pe cand poetul se afla pe insula Elba, imparatul Octavian Augustus semneaza edictul de exilare a lui Ovidius. Este imbarcat pe o corabie si paraseste Roma, plecand spre marginea Imperiului Roman, la Pontul Euxin. Nu avea sa se mai intoarca niciodata. Ovidius nu avea sa dezvaluie niciodata motivul exilului sau. Romanticii spun ca iubirea lui fata de Iulia, fiica imparatului, i-a atras mania lui Augustus. Criticii moravurilor de la curtea imperiala sunt de parere ca poetul ar fi vazut ceea ce nu trebuia sa vada – incestul imparatului cu fiica sa. Nu se stie daca marele poet a fost incinerat sau doar inmormantat. La vremea respectiva, in secolul I, erau doua rituri de inmormantare: de incineratie si de inhumatie, spun expertii arheologi. Fiecare alegea modul de inmormantare in functie de credinta lui.

IASI >>>>

IASI Potrivit istoriei locurilor, in cladirea care strajuieste culmea unuia dintre dealurile Iasului, dispus spre iesirea dinspre Bucium, in zona Manta Rosie, ar fi fost adapostul ultimului calau al Moldovei. Atrocitatile care s-au intamplat in acea cladire spre care accesul se face cu greu, dar si spiritele care bantuie locul, au facut ca nici pana acum, acest monument istoric sa nu poata fi administrat. De frica, nimeni nu doreste sa preia aceasta cladire in administrare, de altfel o bijuterie arhitecturala. Aflata, pana de curand, in administrarea Combinatului de Utilaj Greu, aceasta se afla acum in paragina, napadita de buruieni  si populata de zeci de caini care mai de care mai fioros. „Am fost martora mai multor lucruri stranii care nu odata m-au facut sa-mi doresc sa plec cu famila in alta parte. Sunt lucruri pe care preotul din zona le-a pus pe seama faptului ca sufletul calaului sau a sutelor de victime ale acestuia nu si-a gasit linistea pe lumea cealalta si bantuie inca acest loc. Noaptea se aud tot felul de urlete, ba de fiara ba de om, urmate de hohote de ras, iar alteori, mai ales in noptile de iarna, se vad lumini care fug prin conac", a declarat o locuitoare din preajma conacului.

SIBIU >>>>

SIBIU Unul din cele mai cunoscute obiective turistice ale Sibiului, care atrage an de an ca un magnet mii de viziatatori, Podul Minciunilor a fost construit dupa demolarea caselor ce se intindeau pana aproape de Turnul Sfatului, respectiv dupa anul 1851si a fost inaugurat in anul 1860, fiind primul pod din fonta din Romania. In legatura cu acest loc, circula patru mari legende. Prima este aceea ca podul care leaga Piata Mica de Piata Huet are urechi si o putere greu de imaginat, Astfel, la fiecare minciuna rostita de cineva cand se afla pe pod acesta scartaie din toate incheieturile iar balustrade da impresia ca va cadea in orice moment si mincinosul se va prabusi in gol. O alta legenda extrem de cunoscuta spune ca, pe vremuri, pe acest pod obisnuiau sa se plimbe cuplurile de indragostiti, care isi jurau aici credinta vesnica iar fetele isi asigurau alesul ca sunt neprihanite. Daca insa in noaptea nuntii se descoperea ca au mintit erau tarate a doua zi pe pod, fiind aruncate peste balustrada.

MARAMURES >>>>

MARAMURES Maramuresul are legendele sale cu uriasi, comori ascunse in munti si negasite, aparate de zbor inventate de haiducul Pintea din Muntii Gutai s.a.m.d.. Sunt insa legende care dau unicitate judetului si care il evidentiaza intre celelalte judete ale Romaniei. "Avem o legenda care vorbeste despre nasterea Maramuresului. Se zice ca pe vremuri in acest spatiu dintre Mara, Iza si Viseu era locuit de catre uriasi. Uriasilor le trebuia doi -trei pasi ca sa se deplaseze de pe un munte pe altul.  Exista si o legenda la Borsa cu un urias din Pasul Prislop care nu si-a mai gasit sita pentru faina ca sa faca mamaliga. Si atunci a facut trei pasi pana pe varful Toroioaga la un alt urias ca sa ii imprumute sita si sa poata cerne faina pentru a face mamaliga. Intr-una din zile, ultimul urias, care avea o fata foarte frumoasa pe nume Roza Rozalina, s-a trezit ca fiica lui, care se plimba pe raul Iza a vazut la un moment dat niste fapturi mici, care erau de fapt niste feciori de taran, mai precis un fecior de taran care ara pamantul pe malul Izei. L-a luat in causul palmei si l-a dus la tatal ei, ultimul urias care era un intelept. L-a intrebat cine sunt aceste fapturi si el i-a raspuns ca sunt cei care vor popula acest spatiu, aceasta tara dupa disparitia noastra", a declarat Nicoara Mihali, scriitor.

Vezi toate pe adevarul.ro!

10 feb 14:21Cap Limpede
Loading...