MISCAREA SECRETA a CULTELOR din Romania! BISERICA ORTODOXA ROMANA a facut primul pas!

Consiliul Consultativ al Cultelor din Romania se va reuni intr-o sesiune extraordinara pentru stabilirea unor actiuni si masuri comune pentru sustinerea statutului actual al orei de religie in invatamantul de stat. Solicitarea vine din partea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Totodata Sfantul Sinod a hotarat informarea de catre centrele eparhiale a profesorilor de religie si a parintilor ca, pana la adoptarea de catre Parlamentul Romaniei a unei noi forme a Legii educatiei nationale (nr. 1/2011), statutul consacrat al orei de Religie ramane nemodificat.

„Profesorii de religie si parintii trebuie sa faca publice cazurile din scoli in care se incearca descurajarea participarii elevilor la ora de religie”, precizeaza Patriarhia.

De asemenea, parohiile si scolile vor incheia parteneriate pentru dezvoltarea cooperarii cu scopul ajutorarii elevilor din familii sarace sau cu risc de abandon scolar si pentru sustinerea si imbunatatirea predarii orei de religie. Sursa: basilica.roCiteste caplimpede
18 dec 15:31Cap Limpede
Loading...