Acasă Utile Mihaela Bilic dezvaluie de ce ne plac alimentele dulci, grase sau sarate!...

Mihaela Bilic dezvaluie de ce ne plac alimentele dulci, grase sau sarate! Cum se face ca tot ce ne place ne pune silueta in pericol?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Daca e dulce, gras sau sarat e bun! Fiecare avem o preferinta alimentara, o slabiciune pentru un produs, un fel de mancare caruia nu-i putem rezista. Exista alimente de rasfat, de sarbatoare, de alinat amarul, de indus stare de bine.

Exista produse tabu de care preferam sa ne ferim, sa le le tinem la distanta, tocmai pentru ca ne ispitesc intr-un mod greu de controlat, ne pun vointa la grea incercare.

Coincidenta sau nu, aceste alimente sunt in majoritatea cazurilor dulci, prajite/grase sau sarate. Cum se face ca tot ce ne place ne pune silueta in pericol? De ce nu avem fantezii cu morcovi si frunze de spanac? De ce subconstientul nostru viseaza doar la ciocolata, inghetata, cascaval si chipsuri?

Cati dintre noi aleg spontan sa rontaie rosii cherry in loc de covrigei, napolitane sau fistic?

Natura nu e absurda, instinctele noastre sunt bune, doar vremurile in care traim sunt gresite:) E normal sa vrem dulce pentru ca glucoza este hrana preferata a creierului. E firesc sa ne placa grasimile pentru ca au cea mai mare concentratie de calorii, energia pe care o contin asigura supravietuirea pe termen lung. Iar sarea e vitala, fara ea inima nu bate, apa nu sta in celule…ne deshidratam, murim.

Deci avem numai beneficii din dulce, gras si sarat. Cu exceptia siluetei! De unde sa stie ea, natura, ca va veni o zi cand vom avea din belsug si dulciuri si grasimi si saraturi?

Cum sa ne miram ca poftim si ca ne plac toate produsele nedietetice? Ele inseamna viata, supravietuire. Daca am fi poftit la brocoli si orez fiert nu mai eram demult pe planeta asta!

Natura ne-a vrut puternici, rezistenti in orice conditii, capabili sa ne hranim din instinct chiar daca n-am fost la cursul de nutritie. E drept, nu ne-a vrut slabi, pentru ea grasimea e de bine. Asa ca nu ne ramane decat sa ne acceptam situatia ingrata de vietuitori intr-o societate imbelsugata: a fi slab presupune disciplina, lupta cu instinctele, organizare, control.
Pentru ca da, e normal sa ne placa tot ce e dulce, gras sau sarat”, conchide Mihaela Bilic pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos