Nutritionistul Mihaela Bilic face lumina intr-o postare pe pagina de Facebook despre oul de prepelita si marketingul din spatele acestui produs.

„Chiar daca Pastele a trecut, pana la Rusalii tot de oua rosii si de urarea ” Hristos a inviat!” o sa avem parte. Oua, oua, dar ce fel de oua? In cautarea de a fi deosebiti/speciali/diferiti nu ne putem abtine din a reinventa si banalul ou de Paste-asa ca da, am vazut oua de prepelita rosii, adica vopsite nici nu stiam ca e posibil.

Mai amuzant este ca vazandu-l asa mic si delicat, suntem tentati sa-i atribuim oului de prepelita calitati si virtuti magice. si nu doar noi, profanii consumatori, ci si site-uri care se vor profesioniste in furnizarea de sfaturi si informatii nutritive. Se spune despre el ca te scapa de astm si alergii dar, culmea, ca nu are colesterol! Ou fara colesterol, asta da gaselnita cat sa-i convinga pe doritorii de produse dietetice ca au gasit sfantul Graal.

Acolo unde un ou de gaina are in medie 50g, un ou de prepelita are 10g deci socoteala e simpla: 1 ou gaina= 5oua prepelita. Nu doar gramajul corespunde, ci si continutul de nutrienti:
ou prepelita/gaina
-grame 10/50
-calorii 15/80
-lipide 1g/5,3g
-colesterol 80mg/212mg
-proteine 1,2g/6,3g
-fier 0,3mg/0,9mg
-zinc 0,13mg/0,5mg
-fosfor 20mg/93mg

Loading...

Niciodata n-am crezut ca Natura poate face un lucru rau, dar sa credem ca oul de gaina e plin de grasime, deci pacatos, iar oul de prepelita dietetic, deci virtuos, este exagerat si neadevarat. Ar mai lipsi sa mancam cu totii oua de strut, pentru ca, nu-i asa, un ou are 1,6-1,8 kg- deci sigur e mai bogat in nutrienti. Adevarul e ca oul in sine e un aliment magic, un concentrat de nutrienti, indiferent ca e de gaina, de prepelita sau de…peste”, scrie Mihaela Bilic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your name here
Please enter your comment!