Medicul nutritionist lanseaza un atac dur pe pagina sa de Facebook impotriva Lygiei Alexandrescu, cunoscuta in media ca nutritionist.

Postarea integrala

Sarlatani deghizati in medici care ne otravesc painea si sufletul

Multi ani am asistat fara sa intervin la campanii de intoxicare ce aveau ca scop acuzarea nedreapta a mancarii pentru toate relele din viata noastra. Mult timp am stiut si nu am spus care este adevarata fata si care sunt interesele reale ale unor indivizi ce pareau ca apara sanatatea oamenilor. Astazi a venit ziua in care nu mai pot nici sa stau, nici sa tac! Daca tot e momentul in care minciuna si sarlatania sunt scoase la iveala, vreau sa pun si eu umarul la acest fenomen. Iar subiectul este unul dureros, pentru ca ne-a fost otravita painea noastra, cea de toate zilele
stirea zilei a fost ca un asa-zis studiu facut in Franta (tara care are un cult pentru paine si produsele de panificatie!!) arata ca painea congelata ne imbolnaveste😱 si cine credeti ca este promotorul acestei minciuni otravitoare? Nimeni alta decat Lygia Alexandrescu, o sarlatanca cu antecedente grave in ale furnizarii de informatii false despre mancare.

Povestea ei e veche si a debutat odata cu reclama la produsele lactate Tnuva. Imi amintesc ca la acea vreme presedintele Colegiului Medicilor m-a sunat sa ma intrebe cine e medicul nutritionist care are nerusinarea sa faca reclama la un aliment? I-am contactat pe cai de la Tnuva care mi-au raspuns relaxati si nevinovati: „am zis noi ca e medic?!??” Exact dragii mei, daca citesti cu atentie, observi ca titulatura doamnei in cauza este „lector universitar dr.”, deci nu este absolventa de facultate de medicina!!!!!!

Si daca nu este medic, de ce se prezinta impostoarea Lygia Alexandrescu folosind acest titlu? Pentru ca, vezi Doamne, chiar daca nu a facut medicina, are un doctorat in nutritie. Unde l-a obtinut? La o asa-zisa Universitate fictiva din America, prin corespondenta, pentru cateva sute de dolari. Daca a facut studii superioare, individa in cauza este cel mult absolventa de litere, cu o diploma penibila de nutritionist contrafacut si cu mult tupeu.

Madam nutritionist, nu numai ca si-a construit o cariera banoasa vanzand diete, dar are obraznicia sa le ceara celor din jur sa-i spuna „doamna doctor”! Reporterii de la o revista de investigatii au fost la ea incognito, pretinzand ca sunt pacienti, si i-au cerut diploma de medic. stiti care a fost reactia sarlatancei? I-a dat afara cu scandal.

Acolo unde Colegiul Medicilor nu are nicio autoritate pentru a lua masuri impotriva acestei individe, autoritatea si prezenta pe piata i-au fost validate indirect de mass-media. Da, dragii mei jurnalisti, oameni de presa si din publicitate, buna voastra credinta a nascut acest monstru otravitor. Lipsa de pozitie si de atitudine din partea autoritatilor care permit ca in spatiul public sa poata sa-si dea cu parerea orice neavenit, alaturi de strategiile abile ale unui impostore iscusite au dus la acest absurd: primim sfaturi legate de sanatate si alimentatie de la o „balena albastra”, cum bine a numit-o la un moment dat un realizator tv.

Din pacate situatia nu e de ras, ci de plans. Putinii care stiam adevarul au tacut si iata unde s-a ajuns! Colegiul medicilor nu o poate opri pe motiv de malpraxis, ANPC-ul stie ca e impostoare, dar nu exista nicio plangere oficiala impotriva ei, iar jurnalistii din media nu o demasca, ci mai degraba ii cresc notorietatea, fara sa-si dea seama ca au fost pacaliti.

Pana cand o sa ti se ceara diploma de medic la intrarea intr-o televiziune ma consider obligata si responsabila sa iau pozitie: Lygia Alexandrescu este o impostoare care se pretinde a fi medic nutritionist, aducand astfel prejudicii nu doar profesiei in sine, ci si oamenilor care dau crezare sfaturilor ei. Astfel de indivizi trebuie sa ajunga pe mana justitiei, altfel ne trezim ca nu ne-au otravit doar painea, ci si sufletul!!

P. S. Iar pentru sarlatanca Lygia Alexandrescu nu am decat un cuvant: RUsINE!