Nutritionista Mihaela Bilic a relatat o scurta intamplare dintr-un restaurant romanesc in care putem descoperi reteta perfecta pentru slabit.

„Sambata seara intr-un restaurant traditional romanesc. La masa din spatele meu un grup de barbati bine dispusi si vorbareti. Trag cu urechea fara sa vreau pentru ca subiectul este slabitul. De fapt e vorba de un pariu: cine slabeste mai mult pana la nunta unuia din ei, programata a fi peste 3 luni. Fiecare isi da cu parerea, se fac glume, se bea bere…atmosfera relaxata.

Desi nu-i vedeam, unul dintre ei mi-a atras atentia. Sfaturile, sau mai bine spus strategia pe care vroia s-o aplice era atat de simpla si eficienta, incat nici eu n-as fi putut spune mai bine. „Gata cu zaharul si alcoolul”,spunea el, „renunt la paine si mananc o data in zi, salata multa cu carne de orice fel. Iar in weekend mananc la liber!” Culmea e ca reteta asta o mai urmase in urma cu un an si parea ca daduse rezultate spectaculoase.

Mie imi venea sa ma intorc si sa il felicit, faptul ca a inteles regulile de baza ale slabitului, faptul ca isi ingaduia la sfarsit de saptamana un mic respiro si faptul ca era pregatit pentru un efort sustinut de aproape 100 de zile il faceau castigator. Nu stiu care era miza pariului, dar stiu sigur ca barbatii stiu sa-si gaseasca motivatia mai bine decat noi, femeile.

La ei totul e mai simplu (de la hormoni la numar de celule adipoase) si de aceea si rezultatele sunt mai rapide, mai usor de obtinut. Insa un lucru trebuie admirat: cand vor sa slabeasca, barbatii se opresc din mancat, nu se duc la nutritionist sa caute dieta personalizata si asocierile autorizate. Bravo domnilor, slabitul n-a fost niciodata mai bine sintetizat!”, conchide Mihaela Bilic.

Loading...