Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia intr-o postare pe Facebook de faptul ca Romania se afla intr-un retard informational.

„Romania nu e in urma doar la capitolul venit mediu pe cap de locuitor sau numar de kilometri de autostrada, ci si cand vine vorba de notiuni de baza in nutritie. Care este cauza acestui retard informational? Faptul ca se iau ca reper si sursa de informatii cartile dr. Iulian Mincu scrise in anii ’70! Chiar daca nu va vine sa credeti, legile privind alimentatia copiilor au la baza tabelele lui Mincu de acum 50 de ani, acelasi Mincu care era medicul de casa a lui Ceausescu.

Vrem sa recunoastem sau nu, acolo am ramas, cel putin cand vine vorba de reglementarea alimentatiei copiilor in gradinite si in scoli! Ce folos ca facem parte din Uniunea Europeana, noi ramanem consecventi prostiei sau ignorantei nationale in care prin ordin de ministru se interzice consumul de peste, carne de porc, mazare, fasole boabe, linte si soia la copii.

Iar cartoful este considerat leguma si este recomandat de 3ori/zi alaturi de alte 6 portii de paine sau orez.

Indignarea mea nu are margini, asa ca prefer sa ma opresc spunand doar „rusine”! Rusine celor care, de 25 de ani incoace, nu fac decat sa semneze fara sa citeasca aceleasi recomandari gaunoase si depasite emise de nutritionistul lui Ceausescu. Halal autoritati, vai de copiii nostri!„, scrie Mihaela Bilic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.