Directorul de la Dacia Pitesti atrage atentia asupra factorilor care pot ruina Romania si pune degetul pe punctul sensibil, parca cu intentia de a sugera lipsa de educatie a actualilor guvernanti. Yves Caracatzanis, director general si presedinte al CA al Automobile Dacia spune ce Romania inca mai are de lucrat la capitole precum predictibilitate, infrastructura si educatie daca doreste sa atraga noi investitori. El a subliniat ca s-a intalnit cu toti cei patru premieri care au fost la Palatul Victoria in ultimii doi ani.

„Un nou investitor cauta un loc pentru extindere, cauta competitivitate, infrastructura, predictibilitate si stabilitate, dar si oameni calificati, educati si pregatiti. Si mai cauta si un orizont ca in urmatorii 5-10 ani sa aiba de unde recruta oameni bine pregatiti, pentru o eventuala extindere. Este important pentru Romania sa continue sa lucreze si sa ramana competitiva, sa imbunatateasca infrastructura, predictibilitatea si educatia. Educatia este cheia, pornind de la scolile profesionale, invatamantul dual si programe de inginerie. Nu putem astepta totul de la autoritati, dar trebuie sa colaboram cu acestea.“

Antoine Doucerain va prelua de la 1 mai functia de director general al Automobile Dacia si Group Renault Romania de la Caracatzanis, devenind astfel cel de-al cincilea francez ce vine la conducerea uzinei din Mioveni de la privatizarea din 1999. Grupul Renault are in Romania afaceri de peste 5 mld. euro si reprezinta peste 10% din exporturi.

sursa: ZF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.