Mesajul care a creat panica in randul bucurestenilor in privinta apei potabile! Reactia Apa Nova!

Un mesaj prin care bucurestenii ar fi informati sa nu consume apa direct de la robinet si nici sa nu foloseasca apa potabila pentru gatit, din cauza nivelului crescut de clor din aceasta, a iscat panica printre locuitorii Capitalei.

In mesajul care a fost distribuit pe retelele de socializare si care a iscat panica printre bucuresteni se spune ca nivelul cantitatii de clor adaugat in apa a fost ridicat, motiv pentru care locuitorii Capitalei nu ar trebui sa foloseasca apa la gatit: "Apa Nova a informat ca, in urma unui incident (nu a mentionat de ce tip, chimic sau biologic) au fost nevoiti sa foloseasca cea mai mare cantitate de clor permisa de lege si m-a sfatuit Sa NU DaM COPIILOR APA DE LA ROBINET si sa nu gatim cu ea in urmatoarele 48 de ore! "Avertizarea este valabila pentru tot Bucurestiul, asa ca puteti sa ii informati si pe cei apropiati si pe cei mai putin apropiati”.

Apa Nova vine cu precizari dupa ce bucurestenii din mai multe cartiere ale orasului s-au plans ca apa de la robinet are un miros intepator, neplacut. Apa Nova spune ca este vorba de masuri de tratare a apei in urma topirii cantitatilor masive de zapada care au cazut in ultima vreme.

„Ca urmare a topirii bruste a depunerilor de gheata si zapada, cu efect de spalare a suprafetelor atinse, s-a produs o incarcare mai mare a raurilor Arges si Dambovita. Deprecierea temporara a calitatii apei raurilor a fost compensata prin masuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depasit limita legala.

in plus, pe langa monitorizarea online (continua 24h/24) in puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apa potabila, se efectueaza zilnic analize de probe prelevate din retea. Rezultatele nu indica depasiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astazi, 30 ianuarie 2019.

Efectul mirosului de clor rezidual resimtit de consumatori este in scadere inca din data de 29.01.2019 si va disparea in dupa amiaza zilei de astazi (miercuri - n.r.)”, se arata intr-un comunicat al companiei.

30 ian 19:33Cap Limpede
Loading...