Mesaj extrem de dur transmis de presedinte pentru guvernul Dragnea-Dancila! "Incetati sa-i mai amagiti pe romani! Si eu sunt alaturi de protestatari! PSD a picat si ultimul test al responsabilitatii"

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vineri ca este alaturi de participantii la protestul "Romania vrea autostrazi". "Vreau sa stie protestatarii ca sunt alaturi de ei si eu", a spus presedintele.

Declaratia integrala a presedintelui

"PSD a picat si ultimul test al responsabilitatii.

Legea Bugetului de stat, pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din continutul sau, a ajuns la promulgare neschimbata. O zi, o singura zi, atat a alocat PSD, in Parlament, pentru reexaminarea unui proiect atat de important pentru tara.

Este nu doar o crasa lipsa de seriozitate, este de-a dreptul rea-vointa refuzul PSD de a repara un buget care, in mod evident, va genera efecte negative in economie, resimtite, din pacate, de cetateni.

Mi-as fi dorit sa promulg un buget bun pentru Romania si pentru romani. Nu a fost sa fie! Dintr-o logica exclusiv politicianista, PSD nu a tinut cont de nimic si a mers mai departe cu bugetul rusinii nationale!

Cand nici in acest an nu vom avea spitale si autostrazi, dar vom avea preturi majorate, noi taxe si impozite, deficite si dezechilibre economice, adevarul nu va mai putea fi contestat: PSD este singurul vinovat pentru intarzierea progresului Romaniei!

Degeaba incearca PSD sa gaseasca tapi ispasitori, cand de fapt bugetul a fost intarziat excesiv doar pentru ca Guvernul l-a aprobat si l-a trimis Parlamentului pentru dezbateri cu o intarziere de 3 luni fata de termenul prevazut de lege.

Majoritatea pesedista, interesata mai degraba de cumetrii politice si de lupta impotriva justitiei, demonstreaza o lipsa grava de responsabilitate in ceea ce priveste finantele publice si situatia economica a Romaniei.

Exemplul Ordonantei 114 ne arata ca aceasta guvernare este toxica pentru stabilitatea economica si financiara a Romaniei si pentru bunastarea populatiei in acelasi timp, populatie care suporta in fiecare zi costurile finale ale incompetentei si imposturii PSD.

Experimentele unor asa-zisi vizionari din PSD ameninta viitorul unor sectoare economice vitale pentru Romania. Au facut un buget care sa dea frumos pe hartie, dar care este bazat pe promisiunea ca la rectificarea bugetara se vor astupa anumite gauri.

Sunt invocate cu cinism, in discursuri populiste, categoriile cele mai vulnerabile, insa deciziile politice arata ca PSD nu este deloc interesat de ceea ce se intampla cu acesti oameni.

in legatura cu pensiile, constat ca la Guvern se traieste de-a dreptul intr-o lume paralela.

Nu, doamna prim-ministru, nu ati marit nimic anticipat! Incetati sa-i mai amagiti pe romani si cititi propriul dumneavoastra program de guvernare! Da, acela din scoarta in scoarta! Acolo scrie clar ca, in 2018, punctul de pensie va fi 1.100 lei, iar in 2019, si da, suntem in 2019, va fi 1.265 lei.

Stiti cat este punctul de pensie acum? Nu, nu este 1.265 lei, asa cum ati promis si cum scrie in programul dumneavoastra de guvernare! Este 1.100 lei. Abia in septembrie, cu cresterea pe care ati promis-o si pe care, sincer nu stim daca o veti respecta, va creste la ce ati promis pentru tot anul, 1.265 lei.

Deci, pentru anul 2019, cresterea pensiilor este doar la un sfert din ceea ce ati promis si doar pe ultimul trimestru.

Iar ceea ce numiti dumneavoastra cresteri anticipate reprezinta doar o acordare intarziata a drepturilor care au fost promise si se cuvin pensionarilor! Acesta este adevarul cu pensiile promise si marite!

Intotdeauna altii, nu PSD, sunt de vina pentru starea educatiei, pentru situatia din sanatate, pentru problemele bugetelor locale, pentru intarzierea majorarii alocatiilor copiilor si pentru drepturile incalcate ale pensionarilor. Doamne fereste, nu PSD, ca si cum nu ar fi PSD la guvernare!

In realitate, toata guvernarea pesedista din ultimii 2 ani este o mare gaura neagra pentru economia romaneasca si pentru societatea romaneasca. Sau, mai simplu spus, guvernarea PSD a esuat!

Iar in legatura cu protestul care se desfasoara astazi la ora 15:00, un protest pentru autostrazi, vreau sa stie protestatarii ca sunt alaturi de ei #sieu!"

Zeci de firme, primarii, echipe sportive, personalitati, sindicate, dar si persoane fizice au anuntat ca participa la protestul ”Romania vrea autostrazi” si intrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00. Tot la ora 15.00, omul de afaceri Stefan Mandachi, initiatorul protestului, inaugureaza, in localitatea Cumparatura, judetul Suceava, primul metru de autostrada construit in Moldova.

Protestul ”Romania vrea autostrazi”, pe care omul de afaceri sucevean stefan Mandachi l-a initiat la inceputul lunii martie, a adunat zeci de adepti din intreaga tara, nu doar din Moldova.

Firme din toate domeniile, care au mii de angajati, au anuntat ca vineri, 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute intrerup activitatea.

15 mar 14:00Cap Limpede
Loading...