Medicul Teofil Lung, cunoscut ca chirurgul lui Dumnezeu, a facut o radiografie dura oamenilor care sunt numiti la conducerea spitalelor si a unitatilor de invatamant, in special de ministerele acestor sisteme.

„Da-i omului doua lucruri, putere si bani si o sa ii vezi caracterul. Oamenii astia care ajung la conducerea spitalelor, a ministerelor, a sistemelor astea… Educatia mai este ea educatie, adica invatare, sa ii deschizi orizontul copilului? Face scoala aceste lucruri? Cand un om e in varful sistemului respectiv si-a facut scoala foarte greu si cand nu a inteles mare lucru, nu poate sa performeze, nu se va putea impune niciodata in sistemul respectiv. Sistemul te recunoaste imediat.

Acesti oameni care lucreaza in aceste sisteme s-au obisnuit sa fie cu capul plecat si sa spuna ca sistemul merge inainte. Mie mi-e mila de cei care sunt pusi acum ministii. Oamenii se cunosc, te uiti in ochii lor, iar cand deschid gura, iti dai seama de ce gandesc. Sunt oameni care nu au performat in sistemul lor. Nu poti sa fii ministrul Sanatatii daca nu ai experienta, trebuie sa ai cel putin 55 de ani”, a spus Teofil Lung, conform Antena3.

Intr-un alt interviu acordat Agerpres celebru medic spunea ca prostia este intr-o crestere exponentiala.

„Pe acest aspect se bazeaza manipularea lumii in directiile pe care le vedem azi. Oamenii nu reusesc sa gindeasca cu mintea lor, altfel nu ar mai fi manevrati atit de usor. Cei ce ne manevreaza au scos instructia serioasa dintre principiile de evolutie a individului. La ora actuala, scoala este un fel de copil vitreg al societatii, pe care si-l disputa, teoretic, toata lumea, dar care este, in realitate, neglijat si persiflat. Toti politicienii nostri se lauda cu lipsa de performanta cind erau elevi, cu chiulul lor de la scoala, cum fumau, cum se certau cu profesorii, cum ramineau repetenti. Argumentul lor este ca a fost o scoala comunista, dar este fals, scoala a fost temeinica, serioasa pina in anul 1989. Daca reusea sa se transforme din scoala informativa in scoala formativa, isi asigura succesul pentru urmatorii o suta de ani. O tara careia educatia ii este amputata nu mai are perspective„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.