Medicul Simona Tivadar sustine ca maladia ce omoara din ce in ce mai multi oameni este o boala plurifactoriala. Specialistul nu este de acord cu studii ce spun ca anumite alimente aduc cancerul si explica ce ne imbolnaveste de fapt. Cel mai important este sa tinem cont de cantitatea de alimente pe care o consumam. Sa nu facem excese si sa avem tot timpul grija la orarul meselor. ”Cancerul este o boala plurifactoriala. Doza face otrava. Nu exista un lucru bun si rau, doar un lucru repetat inseamna o agresiune si ne fac rau si lucuri bune care in exces ne fac rau, cum ar fi vitamina C care in exces ne face rau.

Universul nostru este o chimie, respiram o chimie. Nu respiram aer. 50% din cautari pe internet in Romania sunt despre mancare, nimeni nu mai respecta disciplina de masa, orarul, toata lumea zice ca nu are timp sa manance, toti sunt ocupati, dar cauta pe internet despre mancare. Lumea nu citeste sfatul care trebuie. Cautarea este inutila. Normalitate inseamna program si orar de masa.

Cancerul este o boala plurifactoriala. Nu exista doar o substanta care sa-ti dea cancer. Cati oameni nu au fost expusi radiatilor de la Cernobil, nu au facut toti leucemie sau boli din cauza radiatiilor. Exista in acele zone animale sanatoase. Trebuie sa fie un bagaj genetic, alimentatia, eforul fizic, stresul. Nenorocirile care ti se intampla in viata. Stresul de urbanizare, faptul ca traim intr-un oras mare. Deci nu putem spune ca alimentul X da cancer. Cum sa spunem ca mezelurile dau cancer? Pai orice om care mananca dimineata o felie de paine cu unt si sunca face cancer? Conteaza ce fel de mezel, cat si asa mai departe ”, a explicat medicul la Antena3.