Marius Manole, apel catre actorii romani: "Sa le aratam guvernantilor ca nu cedam, ca nu suntem un popor usor de umilit si de ingenuncheat"

Actorul Marius Manole, care se afla in repetitii la spectacolul „Richard al III-lea”, ce va avea premiera saptamana viitoare, a publicat pe Facebook un mesaj video prin care isi indeamna colegii artisti sa se alature protestului magistratilor fata de OUG 7.

„Duminica, 3 martie, inaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul National, voi fi alaturi de colegii mei in fata teatrului, va vom astepta acolo purtand o banderola alba la mana, banderola pe care o vom purta de acum inainte pana cand acel OUG va fi retras. Acea banderola alba inseamna pentru noi libertate de expresie, inseamna ca suntem alaturi de magistratii care au avut curaj si au iesit in strada, inseamna ca sustinem statul de drept”, este mesajul actorului.

„Indemn toti colegii din teatrele din Romania sa iasa duminica, 3 martie, chiar daca au, chiar daca nu au spectacol, si sa le aratam astfel guvernantilor ca nu cedam, ca nu suntem un popor usor de umilit si de ingenuncheat si ca sunt inca oameni care lupta pentru libertate. Hai, Romania!”, a spus Marius Manole.

OUG 7 care modifica prevederi din legile justitiei a fost criticata vehement de magistrati si a determinat proteste ale acestora, inclusiv suspendarea activitatii. Cei mai vehementi dintre criticii actului normativ, printre care si DNA, au cerut abrogarea acestei, ca unica solutie de deblocare a situatiei.

1 mar 22:28Cap Limpede
Loading...