Politistul Marian Godina a publicat un mesaj pe Facebook, dupa ce Curtea de Apel a anulat amenda data de CNCD lui Cristian Tudor Popescu in cazul „Pavianul”, in care sugereaza ca Dancila ar fi mai putin inteligenta ca un pavian.

„Desi a castigat procesul cu CNCD, eu cred ca dl Cristian Tudor Popescu a comis totusi o discriminare.

‘Un studiu al cercetatorilor francezi efectuat pe babuini/pavieni si publicat in revista Science a relevat faptul ca acestia pot, dupa un dresaj in acest sens, sa recunoasca cuvintele. In cadrul studiului, un babuin a invatat 300 de cuvinte.

In cadrul experimentului, sase babuini au invatat sa recunoasca cuvinte englezesti de patru litere, continand trei consoane si o vocala, afisate pe un ecran’”, a scris Marian Godina pe Facebook.

Curtea de Apel Bucuresti i-a dat, marti, castig de cauza jurnalistului Cristian Tudor Popescu in disputa cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii care il amendase cu 1.000 de lei pentru ca a comparat-o pe Viorica Dancila cu un pavian, anunta hotnews.ro. Decizia nu e definitiva.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a votat, in ianuarie, in unanimitate o hotarare prin care Cristian Tudor Popescu a fost amendat contraventional cu o mie de lei pentru ca a comparat-o intr-o emisiune la Digi 24 pe Viorica Dancila cu un pavian cu mantie. CNCD a considerat ca asocierea reprezinta hartuire si incalca dreptul la demnitate, potrivit unui comunicat. Tot cu o mie de lei a fost sanctionat si moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu, pentru lipsa de reacttie. „Faptele celor 2 jurnalisti exced libertatii de exprimare in conformitate cu legislatia din Romania si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului”, arata comunicatul citat.