Mancarurile care vor fi la moda anul acesta!

Trebuie sa mananci ca sa traiesti, nu sa traiesti ca sa mananci, insa mancarea nu mai e demult doar o simpla hrana. Distribuitorul american de produse bio Whole Foods Market si-a dezvaluit predictiile in ceea ce priveste tendintele alimentare din 2018. De la savoarea florilor, la ciupercile medicinale (numite si „functionale”) si pana la retetele care urmaresc folosirea tuturor partilor unei plante, iata cateva din „trendurile” pentru 2018 identificate de specialistii companiei americane care se lauda cu peste 100 de ani de experienta in domeniul produselor alimentare si al studierii preferintelor consumatorilor.1. Savori florale „Vedetele din domeniul culinar au adoptat petalele comestibile de mai multi ani, dar inspiratia florala este in plina expansiune”, arata raportul Whole Foods Market. Fie ca este vorba de adaugarea de flori si petale in diverse feluri de mancare, fie de infuzii pentru obtinerea unor arome, mai ales in cazul bauturilor si gustarilor, compania americana claseaza aceasta tendinta pe locul 1, subliniind ca scopul este de a obtine un subtil gust dulceag si arome proaspete. Lavanda si trandafirul sunt printre cele mai folosite flori, dar vin tare din urma ceaiurile de hibiscus roz deschis, in timp ce florile de soc sunt cele mai apreciate arome florale la cocteiluri si bauturi acidulate. 2. Super-prafurile Prafurile/ pudrele/ fainurile cu super-proprietati si-au gasit deja locul in cafeaua, smoothie-urile, batoanele nutritive, supele si produsele de patiserie. Le folosim pentru a recapata energie sau ca alternativa la cafea. Matcha (o pudra din frunze de ceai verde), radacina de maca (planta care creste in Peru) si mult mai cunoscuta cacao au aparut deja in cestile multora. Pudra de curcuma macinata este, de asemenea, foarte populara. insa prafurile proteice au depasit deja lumea salilor de sport, pentru a aduce tuturor noi nutrienti, cum este colagenul.3. Noi tipuri de ciuperci Asa-numitele ciuperci „functionale” au proprietati extraordinare si beneficii pentru sanatate si sunt folosite in mod traditional ca ingrediente in suplimentele alimentare. in prezent, „vedete” sunt varietati precum reichi, chaga, cordyceps si coama leului. Bauturi imbuteliate, cafea, smoothie, ceaiuri sunt cateva dintre variantele alimentare in care pot fi folosite. Cele cu arome puternice se folosesc la supe, in timp ce varietatile cremoase si robuste merg bine cu aromele de cacao, ciocolata sau cafea. 4. Bunatati din Orientul Mijlociu Influentele culinare ale Orientului Mijlociu si-au facut drum catre Occident de mai multi ani. Potrivit Whole Food Market, ele se vor impune in 2018. Humusul, lipiile si falafelul sunt deja cunoscute, dar consumatorii vor fi gata sa exploreze traditii profunde si nuante regionale din Orientul Mijlociu. Mirodenii precum harissa, cardamonul si zaatarul figureaza deja in multe meniuri, alaturi de feluri de mancare precum shakshuka sau halloumi la gratar. 5. Mancare high-tech Alimentatia high-tech isi face si ea loc in viata noastra de zi cu zi. stiinta este folosita pentru retete avansate, pentru o mai buna folosire a ingredientelor si a proteinelor vegetale, asa incat nu-i de mirare ca apar hamburgeri „in sange”... suta la suta vegetali. Noile tehnici de productie aduc noi varietati de lapte, cum ar fi cel de nuci, iaurturi pe baza de pili (o varietate de nuci), de mazare, de banane, de nuci de macadamia si de nuci de pecan, fara gluten. 6. Gustari tip snacks-uri Snacks-urile crocante vor ramane probabil niste favorite eterne, dar noile tehnologii revolutioneaza tot ce inseamna copt, prajit, uscat, crocant, potrivit Whole Foods Market. Noile modalitati de a transforma si de a combina ingredientele au deschis calea catre chipsuri de manioc, paste expandate, chipsuri de fava cu alge sau boabe de orez expandate. 7. Alternative pentru tacos Bucataria latino nu se dezminte nici ea. insa tacos, vedeta street-food-ului in America, nu se mai limiteaza doar la tortilla. Tacos-ul scapa de traditionalul „vesmant” in favoarea unor noi tipuri de „ambalaj” si a unor noi garnituri. Cum ar fi, de pilda, tacos cu alge, scrie digi24.
7 ian 12:40Cap Limpede
Loading...