Magda Vasiliu, mesaj sfasietor: Cum sa nu primesti la Fundeni un copil suspect de leucemie pe motiv ca n-are bilet de trimitere? Cand dracu' se va vindeca tara asta de mania hartogariei? In Romania se moare prea mult!

Fosta prezentatoare de televiziune Magda Vasiliu a scris un nou text critic la adresa sistemului de sanatate din Romania si povesteste ca nu exista zi in care „sa nu auda de vreo nenorocire petrecuta in spitalele din tara“.

Fosta prezentatoare de televiziune a comentat cu privire la cazul unei fetite in varsta de trei ani diagnosticata cu leucemie, care a murit zilele trecute, dupa ce a asteptat vreme de opt ore sa fie investigata de medici.

„Nu cred ca e zi in care sa nu aud de vreo nenorocire petrecuta in spitalele din Romania. Cum sa nu primesti la Fundeni un copil suspect de leucemie pe motiv ca n-are bilet de trimitere? Cand dracu' se va vindeca tara asta de mania hartogariei? Cum sa tii un copil la camera de garda opt ore?“, a scris Magda Vasiliu.

Fosta prezentatoare a dat exemple si de alte cazuri dramatice: „In ultima saptamana am aflat ca Giulia, venita la Roma dupa luni de zile de tratament in Romania, ar putea avea inca o leziune osoasa care n-a fost investigata la Bucuresti. Ca oricum, piciorul se taie, nu? Ce sa investigam tot scheletul piciorului bolnav? Nu. Facem pe portiuni. Ca e mai comod si mai ieftin… Alt copil, cu osteosarcom, are un nodul pulmonar caruia la Bucuresti nu i-a dat nimeni importanta. Scrie in referatul medical de urmarit.

Dar nu le-a spus nimeni parintilor, pana n-au ajuns la Roma, ca in osteosarcom, aparitia metastazelor schimba dramatic prognosticul… Alta fetita, de nici doi ani, nu are neuroblastom, cum s-a spus la Bucuresti. La Roma au descoperit ca are un alt tip de tumora, mult mai agresiva. Dar in actele de la Bucuresti scrie negru pe alb neuroblastom. Ce biopsie au facut? Cine raspunde pentru un diagnostic gresit? Sunt trei cazuri de care aflu in doar o saptamana“. Magda Vasiliu a afirmat ca „se sufoca de furie si neputinta“ si concluzioneaza ca „in Romania se moare prea mult“. „si ne mai miram ca mor copiii pe capete? Iar cand ii aud pe medici ca in Romania se fac aceleasi protocoale ca in strainatate simt ca ma sufoc de furie si neputinta. OK. De cancer se moare peste tot in lume. Dar in Romania se moare parca prea mult. Mult prea mult“, a conchis Magda Vasiliu.

1 feb 16:19Cap Limpede
Loading...