Fosta prezentatoarea TV Magda Vasiliu considera ca „asa-zisa emancipare a femeii“ este chiar cea care „a distrus femeia“, facand o paralela intre generatiile bunicilor si strabunicilor si cea a femeilor moderne si evidentiind diferentele in favoarea primei categorii.

„Stiu ca voi fi mancata de vie de feministe, dar nu ma pot abtine. 8 martie a fost prilejul perfect pentru tot felul de proteste. Femeile se plang ca sunt mai prost platite decat barbatii, ca nu au acces la aceleasi joburi, ca sunt, pe scurt, discriminate.Tot de 8 martie, zeci de persoane evocau cu nostalgie si regret scene din copilarie in care mama parea sau poate chiar era centrul universului. Asa zisa emancipare a femeii a distrus practic femeia“, si-a inceput Magda Vasiliu textul. in continuare, prezentatoarea a enumerat diferentele dintre generatiile trecute de femei si cele actuale, subliniind clar ca femeile emancipate au scapat din vedere unele aspecte.

„Bunicile, strabunicile noastre traiau pana la 80-90 de ani, erau casnice, cresteau copii, schimbau retete, mergeau la teatru, la opera, pictau, gateau pentru mese memorabile cu prietenii, planificau vacante, se coafau constant, purtau ciorapi de matase cu dunga, port-jartier si pantofi cu toc. Aveau timp sa culeaga levantica si sa o puna in sifonier printre rufe, la fel cum aveau timp sa intinda la uscat flori de tei. Citeau, scriau, nu erau asa «emancipate» ca noi, care nu mai iesim din blugi, nu mai purtam tocuri, facem un dus in graba, mancam de la fast food, ne intindem parul cu placa (altceva oricum n-am sti sa facem), cu prietenii ne vedem rar si atunci cand ne vedem comandam mancare.

Suntem vesnic alergate, obosite, satule de tot si de toate. si asta pentru ca am fost proaste. Cand am vrut cariere, joburi, etc, trebuia sa ne asiguram ca barbatii pot si vor sa gateasca, sa spele, sa calce, etc. Nu ne-am asigurat si ne-am trezit cu toate pe cap. Daca pe noi ne invatau bunicile/mamele sa gatim, pe copiii de azi parintii ii duc la cursuri de gatit. Cine dracu’ mai are timp sa-i invete? Strabunicile si bunicile noastre aveau tihna, linistea mentala de a crea oameni, caractere. Noi, in graba, mereu pe fuga, mereu in contratimp de vreo 30 de ani incoace, cream doar indivizi. Asa ca nu stiu cum o fi mai bine“, a concluzionat Magda Vasiliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.