Magda Vasiliu intervine in scandalul privind vaccinurile: "Vaccinarea nu ar trebui sa fie o chestiune de alegere personala"

Jurnalista Magda Vasiliu a comentat discutia televizata dintre activista antivaccinare Olivia Steer si medicul pediatru Mihai Craiu. Activista Olivia Steer si medicul Mihai Craiu si-au prezentat argumentele impotriva, respectiv in favoarea vaccinurilor in cadrul emisiunii „Vorbeste lumea“, de la Pro TV, dezbaterea fiind moderata de Gabriel Covesteanu (Cove).

Discutia a starnit numeroase reactii in mediul online, de la cetateni, dar si de la persoane publice si specialisti in domeniu, printre care medicul cardiolog Vasi Radulescu si jurnalistul Vlad Mixich, expert in politici publice in domeniul Sanatatii.

O reactie pe marginea subiectului a avut si actrita Dana Rogoz, mama unui baietel in varsta de cinci ani, La randul ei, Magda Vasiliu si-a exprimat punctul de vedere si a subliniat ca vaccinarea nu poate fi o chestiune de alegere individuala atata timp cat consecintele nevaccinarii sunt colective, referindu-se la faptul ca persoanele care nu se imunizeaza ii pot contamina si pe cei din jur, iar repercusiunile pot avea consecinte grave.

De asemenea, fosta prezentatoare Prima TV, care s-a stabilit la Roma, unde fiul ei a fost tratat de cancer osos, aduce in discutie exemplul Italiei, tara in care a fost promovata o noua lege potrivit careia parintii care-si trimit la scoala copiii nevaccinati primesc o amenda de 500 de euro, iar copiilor sub 6 ani li se poate refuza inscrierea din acest motiv.

In ceea ce o priveste pe activista Olivia Steer, jurnalista spune ca si-a sustinut punctul de vedere intr-o maniera emotionala si remarca faptul ca este foarte frumoasa. „Nemaisuportand sa vad postari cu Olivia Steer si dr. Craiu, m-am decis sa urmaresc si eu fragmentul de emisiune. Si uitandu-ma eu asa cum fiecare isi sustinea punctul de vedere (Olivia Steer foarte emotional, dr. Craiu foarte calm) mi-au venit in minte prospectul de la Paracetamol si apoi cel de la Panadol Baby. Alergii, pete pe piele, insuficienta hepatica, colica renala, coma, iar in caz de supradozaj – deces. Si vorbim despre un medicament uzual, care se ia fara reteta. Ca vaccinurile pot da reactii adverse e normal. Dar sì paracetamolul da. Am fost si sunt provaccinare. Mi se pare anormal sa mori de pojar sau TBC in secolul in care traim. Vaccinarea nu poate fi o chestiune de alegere individuala atata timp cat consecintele nevaccinarii nu sunt individuale. O epidemie nu e o chestiune individuala. OK, vreau sa fumez doua pachete de tigari pe zi, sa mananc doar porc si cartofi prajiti si sa beau pana uit cum ma cheama, e o chestiune individuala. Daca ma imbolnavesc si mor e fix problema mea. Nu contaminez pe nimeni.

In schimb, daca refuz un vaccin, ma imbolnavesc, contaminez inca o suta de oameni din care moare chiar si unul singur, e o problema colectiva! Vaccinarea nu ar trebui sa fie o chestiune de alegere personala. Italienii au fost drastici. Au dat o lege clara. Nu e vaccinat copilul, platesti. Sute de euro de copil. Vreo 500. Ce am mai remarcat insa la emisiunea respectiva e ca Olivia Steer e foarte frumoasa“, a scris Magda Vasiliu pe Facebook.

22 mar 22:08Cap Limpede