Acasă Stirile zilei Stiinta LUMEA CRESTINA, cutremurata de Stephen Hawking: „DUMNEZEU NU EXISTA!”

LUMEA CRESTINA, cutremurata de Stephen Hawking: „DUMNEZEU NU EXISTA!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fizicianul Stephen Hawking a cutremurat lumea crestina dupa ce a afirmat ca nu crede in existenta lui Dumnezeu, deoarece exista numeroase explicatii de natura stiintifica, mult mai convingatoare, asupra originii Universului.

Savantul mentioneaza de asemenea ca miracolele religioase „nu sunt compatibile” cu adevarul stiintific.

„Inainte de a intelege stiinta, era firesc sa credem ca Dumnezeu a creat Universul. Acum insa, stiinta are capacitatea sa ne ofere explicatii mult mai convingatoare asupra proceselor prin care exista viata”, a declarat Stephen Hawking, in varsta de 72 de ani, pentru ziarul spaniol „El Mundo”.

„Ceea ce voiam sa spun cu afirmatia – Am cunoaste cum gandeste Dumnezeu – era ca, daca ar exista Dumnezeu, am cunoaste tot ceea ce stie si Dumnezeu, insa acesta nu exista. Sunt ateu”, a mai afirmat celebrul fizician. Noile afirmatii facute de Stephen Hawking sunt un raspuns la intrebarile adresate de jurnalistul spaniol Pablo Jauregui, care a dorit sa aduca in fata publicului opiniile religioase ale savantului.

Stephen Hawking scria in cartea sa, „A Brief History of Time” („O scurta istorie a timpului”), publicata in 1988, ca „mintea” lui Dumnezeu ar putea fi cunoscuta de oamenii de stiinta, daca un set unificat de principii stiintifice – cunoscute sub numele de teoria tuturor lucrurilor – ar fi descoperit.

Nu este insa prima data cand fizicianul isi exprima parerile religioase. De exemplu, in 2011, intr-un interviu acordat publicatiei britanice „The Guardian”, acesta a afirmat ca nu crede in rai sau in viata de dupa moarte, caracterizand aceste concepte drept „basme si povesti pentru oamenii fricosi”.

Intr-un alt interviu, de aceasta data pentru BBC, in 2007, Stephen Hawking spunea despre el ca nu este „religios intr-un sens uzual”.

„Cred ca universul este guvernat de legile stiintei. Legile pot fi hotarate de Dumnezeu, insa El nu intervine asupra lor”, spunea atunci savantul.

Sursa: adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSRI face ANGAJARI in toate domeniile! Vezi ce PROFESII sunt cautate!
Articolul următorCum devii VEGETARIAN dintr-o muscatura de CAPUSA!