Presedintele PNL, Ludovic Orban, a reactionat vineri in urma declaratiilor presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, din cadrul Reuniunii Asociatiei Senatelor din Europa, catalogand revoltatoare afirmatiile acestuia si numindu-l “sustinatorul fatis al unui proiect antieuropean si trompeta intereselor contrare apartenentei Romaniei la Uniunea Europeana”.

Orban mai afirma ca declaratiile lui Tariceanu sunt de „domeniul nebuniei”, intrucat Comisia Europeana nu poate fi responsabila de functionarea justitiei din Romania si ii solicita demisia din functia de presedinte al Senatului.

„Consider revoltator modul in care, astazi, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si-a permis sa enunte o serie de pozitii impotriva institutiilor europene si sa aduca, astfel, grave prejudicii Romaniei.

Calin Popescu Tariceanu a uzurpat functia de presedinte al Senatului intrucat pentru pozitiile exprimate in cadrul reuniunii Asociatiei Senatelor din Europa nu a avut mandat din partea senatorilor, dar a vorbit in numele lor.

A devenit tot mai clar faptul ca dnul Tariceanu este sustinatorul fatis al unui proiect anti-european si trompeta intereselor contrare apartenentei Romaniei la Uniunea Europeana. Sustin acest lucru intrucat Calin Popescu Tariceanu nu se afla la prima abatere, dar in acest moment lucrurile au devenit extrem de grave. Prin pozitiile domniei sale, iresponsabile, incalca juramantul depus in calitate de demnitar al statului roman, iar aceasta conduita echivaleaza cu o forma de tradare a intereselor Romaniei.

Reamintesc faptul ca si Calin Popescu Tariceanu, si Liviu Dragnea au exprimat in mod abuziv in numele Parlamentului un punct de vedere referitor la Departamentul de Stat al SUA contrar partenariatului strategic in care Romania este parte.

Alaturate declaratiilor recente ale lui Liviu Dragnea referitoare la UE si NATO, afirmatiile lui Calin Popescu Tariceanu devoaleaza un plan al liderilor PSD-ALDE de izolare a Romaniei in cadrul Uniunii Europene. Nu exclud chiar ca acesti doi indivizi sa ajunga sa cocheteze, in mod oficial, cu scoaterea Romaniei din UE, in cazul in care oficialii europeni nu le indeplinesc hachitele.

Amintesc faptul ca, prin aderarea la Uniunea Europeana, Romania s-a angajat din proprie initiativa sa respecte valorile si standardele europene, iar in cazul Justitiei a fost instituit Mecanismul de Cooperare si Verificare tocmai pentru a atinge aceste standarde sub indrumarea Comisiei Europene.

Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea sunt cei care au sabotat parcursul Romaniei in privinta Justitiei, determinand astfel inrautatirea rapoartelor MCV. Tariceanu si Dragnea sunt adevaratii agresori ai Justitiei, respectiv cei care produc atacuri sistematice la adresa judecatorilor si procurorilor pentru a-si servi interesele lor nelegitime.

Avand in vedere acest lucru, afirmatiile lui Calin Popescu Tariceanu apar de domeniul nebuniei, intrucat nu poate fi gasita drept responsabila Comisia Europeana pentru functionarea Justitiei din Romania cata vreme recomandarile MCV au fost ignorate in mod deliberat de actuala majoritate PSD-ALDE.

Interesul Romaniei, urmarit de Partidul National Liberal, este ca Mecanismul de Cooperare si Verificare sa fie ridicat, dar singura modalitate in care acest lucru poate fi realizat este tocmai prin respectarea recomandarilor, si nu prin atacuri fara temei la adresa institutiilor europene.

In numele PNL, solicit demisia lui Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului, pentru ca nu poate sa ramana in aceasta pozitie o persoana care utilizeaza functia detinuta impotriva intereselor fundamentale ale Romaniei si a vointei existente la nivelul acestei institutii fundamentale”.