Presedintele PNL, Ludovic Orban, a sustinut un discurs, duminica, la Regionala Nord-Vest a PNL de la Cluj-Napoca, in cadrul caruia a lansat atacuri dure la adresa PSD-ului condus de Liviu Dragnea.

„De vreo doua saptamani am vazut ca au mai inventat o telenovela, aurul Romaniei. Sigur ca, Valcov, Dragnea, Orlando, guvernatorul fostei banci a CAER-ului, controlata de Moscova, sigur ca viseaza noaptea lingouri de aur, pentru ca ei sunt urmasii celor care au fost adusi pe tancuri de cei care ne-au furat aurul Romaniei, dar vreau sa le spun un lucru, ca aurul Romaniei nu sunt lingourile la care tanjesc ei, adevaratul aur al Romaniei sunt romanii, sunt oamenii care traiesc in Romania, oamenii care pot sa dea valoare, oamenii care pot sa dea stralucire acestei tari, oamenii care cu adevarat pot sa aduca Romania acolo unde ii este locul si anume, in primul rand in Europa!”, a declarat Orban.

Liderul PNL a facut referire si la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European care bat la usa, prilej cu care a aruncat cuvinte grele in directia social-democratilor:

„In alegerile pentru Parlamentul European si in general in tot ce se intampla in Romania de 30 de ani, nu este o lupta intre forte democratice care respecta democratia, libertatea, drepturile si libertatile fundamentale, care respecta principiile fundamentale care stau la baza societatilor moderne, cum sunt libertatea, proprietatea privata, autonomia locala, respectul fata de individ, nu, de fapt, noi ne luptam cu o ciuma care de fapt isi are radacinile in trecutul comunist. Oamenii acestia nu au nicio legatura cu democratia.

Nu o sa-i vedeti niciodata cum ne vedeti pe noi, cum il vedeti pe Emil Boc, cum se plimba singur pe strada si vorbeste cu orice cetatean, cum il vad oradenii pe Ilie Bolojan, plimbandu-se singur, fara Politie Locala, fara bodyguarzi, fara niciun fel de interlop, cum l-am vazut pe baiatul lui Dragnea, tot astazi la televizor.

Adica nu le ajunge Jandarmeria, nu le ajunge Politia Locala, mai angajeaza si interlopi sa-i pazeasca. De cine sa-i pazeasca, de ce cetatenii romani? Le este frica de romani? Va dau raspunsul. Da, le este frica de romani pentru ca au calcat in picioare tot ceea ce reprezinta interesul fiecaruia dintre romani, pentru ca si-au batut joc de fiecare roman, pentru ca au alungat din Romania milioane de romani si pentru ca au impiedicat milioane de romani sa traiasca asa cum ar fi meritat, pentru ca ei nu-si doresc o Romanie puternica, ei nu-si doresc o Romanie dezvoltata, ei isi doresc ca romanii sa fie dependenti, saraci, neinformati, needucati si sa fie dusi ca oile la vot”.

Sursa: Epochtimes-romania