Directia Nationala Anticoruptie a dispus sechestru asigurator asupra conturilor si bunurilor Laurei Georgescu, presedintele CNA, in valoare totala de 2,2 milioane de lei asupra bunurilor imobile si mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, apartinand suspectei Georgescu Laura – Corina pana la limita de 2.296.200 lei (peste 500.000 de euro), anunta DNA.

Suma reprezinta valoarea cu care cinci posturi de televiziune, amendate de CNA pe baza unor sesizari suspectate a avea date nereale. Televiziunile s-au constituit pana in acest moment drept parte civila, se arata in comunicatul DNA.

Procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata (cate 5 acte materiale), fiind a treia extindere a cercetarilor fata de sefa CNA, dupa cele din 2 aprilie, respectiv 24 aprilie pentru fapte similare.

Procurorii susțin ca, in calitatea sa de presedinte al CNA, Laura Georgescu a fost cea care a instigat in perioada 2013 — 2014, la intocmirea unor sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului CNA si care au fost solutionate prin sanctionarea a 4 posturi de televiziune (5 sesizari nereale), altele decat cele referitoare la cele 7 posturi de televiziune care au facut obiectul actelor de cercetare anterioare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.