Doar doua zile a luat monedei europene sa depaseasca 4,68 lei si sa se apropie foarte aproape de 4,69 lei. Moneda unica a crescut joi la nivelul de 4,6890 lei, o crestere de 0,13%, respectiv 0,0060 lei fata de nivelul inregistrat miercuri. Dolarul a crescut si acesta semnificativ, la nivelul de 4,1126 lei, in crestere cu 0,15% (0,0063 lei) fata de cotatia de luni.

Moneda unica a crescut miercuri la nivelul de 4,683 lei, o crestere de 0,02%, respectiv 0,0008 lei fata de nivelul inregistrat marti, scrie Digi24.

Intr-o postare pe pagina sa de socializare, comunicatorii PSD au spus saptamana trecuta ca Guvernul ar fi facut tot ce ii sta in putinta pentru a aduce euro in economia romaneasca.

Masurile enumerate de comunicatorii PSD au inclus atragerea de fonduri europene, politici publice de stimulare a investitiilor, sprijinirea exportatorilor. Tot saptamana trecuta purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, a spus ca devalorizarea monedei nationale reprezinta o reactie a pietelor valutare si monetare la politicile fiscale noi introduce de Guvern la 1 ianuarie.

Redam postarea PSD de miercurea trecuta, prin care „culpa” devalorizarii este atribuita Bancii Nationale. Dispute identice au avut loc recent si pe tema cresterii ROBOR.