Un studiu realizat de Inaltul Consiliu al Sanatatii din Olanda arata ca un grad ridicat de leucemie la copiii care locuiesc intr-un cartier traversat de linii electrice de inalta tensiune. Cabinele de inalta tensiune ar avea, de asemenea, o mare influenta.

Un caz de leucemie infantila la doi ani ar fi strans legat de invecinarea locuintei cu linii de inalta tensiune, raporteaza institutia olandeza. In Belgia, Inaltul Consiliu al Sanatatii recomanda ca tinerii sub varsta de 15 ani sa nu fie expusi unor campuri magnetice puternice. Concret, „expunerea pe termen lung” se refera la o sedere prelungita in locurile in care, timp de 24 de ore, campul magnetic este in medie mai mare de 0,3-0,4 μT (tesla, unitatea de densitate a fluxului magnetic), lucru care se intampla in apropierea tuturor instalatiilor electrice, cum ar fi liniile de inalta tensiune, liniile de distributie, statiile de transformare etc.
Prin urmare, locul de resedinta si, in special, dormitorul trebuie sa se situeze la o distanta rezonabila de aceste surse. In acest sens, este important ca patul copilului sa fie amplasat la o distanta suficienta fata de instalatia electrica de uz casnic (tablouri si cabluri de distributie, incalzire electrica prin pardoseala) si aparate electrice care functioneaza incontinuu (patura electrica, ceas electric, …).
Leucemia infantila afecteaza 3 copii din 100.000 in fiecare an. Exista mai multi factori de risc care pot creste probabilitatea de a dezvolta acest tip de boala, cum ar fi radiatiile ionizante (ca razele X), factorii genetici, folosirea pesticidelor acasa si a unor solventi in vopsele, tutunul si probabil consumul de alcool al mamei in timpul sarcinii.

sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.