Produsele de origine animala cu un nivel ridicat de colesterol reprezinta un pericol major pentru sanatatea omului. Produsele de origine animala cu un nivel ridicat de colesterol cresc riscul de dezvoltare a tumorilor maligne agresive, crescand de pana la o suta de ori rata lor de crestere, ducand la aparitia cancerului.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Los Angeles, din California, titreaza publicatia „Science Alert”. Cercetatorii americani au desfasurat un studiu pe aceasta tema, efectuand numeroase experimente privind modificarile genetice la soareci, carora le-au fost efectuate modificari genetice prin codificarea enzimei Lpcat3, si blocarea acesteia, ceea ce ducea la cresterea nivelului de colesterol.

S-a demonstrat ca o crestere a concentratiei de colesterol contribuie la cresterea si la diviziunea celulelor stem in tesuturile intestinului. Multiplicarea celulelor stem defecte este cauza principala a aparitiei cancerului. In acest context, expertii recomanda reducerea consumului de carne rosie si a produselor lactate.

sursa: RADOR

Loading...