Parintele Constantin Necula stie ca, de fiecare data, sa aleaga cuvinte intelepte pentru a ne raspunde la cele mai aprige intrebari. Relatia de cuplu a fost intotdeauna controversata si s-au adresat foarte multe intrebari pe seama ei. De pilda, omul intreaba, „Cum ar trebui sa ma deschid fata de ceilalti si pana unde ar trebui sa merg intr-o relatie?”. Iata care este raspunsul si care sunt sfaturile pe care Parintele Necula ni le ofera!

„Asta cu deschisul si relatia… Eu zic sa stati inchisi, sa nu va deschideti si sa aveti mare grija la lucrurile care va pericliteaza autonomia personala. Cand dragostea celuilalt va fura linistea, va fura pacea, va fura bucuria pe care o aveti, opriti relatia si plecati acasa sa va reveniti. Nicio iubire din lume nu-i cere celeilalte iubiri pacea, fericirea si bucuria ei, ci ii adauga bucurie si pace si fericire.

Cum poate o fata sa iubeasca un baiat care o face pururea sa planga, ca-i mitocan, ca-i pute sufletul de ingamfare si de egoism?! Aaa, facem pe martirele… Cica: il iubesc din mila! Hui, sa fim seriosi! Mi-e mila de porc, ca-l taie de Craciun, nu? Pai compari mila aia cu mila pentru astalalt?! „E betiv, saracul, dar e asa baiat bun cand e treaz!” „si cand e treaz? Cand a fost ultima data treaz?” si sta si calculeaza si ridica trei degete si zice: „Trei”. si tu zici: „Zile?” Ea: „Luni!” „Acum trei luni?” Cica: „Nu! Acum trei luni avea trei ani de cand a fost treaz ultima data”. si, totusi, ea continua relatia… Asta se incadreaza la prostologie.

Din pacate, nu avem facultati in domeniu, desi ar trebui sa avem niste sectii speciale pentru tantalai, pentru chiori, pentru chiori de lucrurile acestea, care se vad cu ochiul liber.

Auziti…, vorbesc astia, mai tinerii decat voi, ginecologic pe strada. O fatuca intre doi baieti. astia vorbesc ca intr-un cabinet de facut avort, si ea rade ca proasta. Pai isi merita soarta! Deci orice relatie are ca limita pierderea pacii voastre! Sigur ca nici in casnicie nu sunt toate roz, Doamne, iarta-ma! Va dati seama ce ar fi daca ar spune parintele: „Iata, iubiti miri, de azi incepand, va dam aceste elixiruri roz, luati-le dimineata, la pranz si seara, uneori si noaptea, si o sa vedeti totul in roz…” Nu e totul in roz, dar in casnicie micile frecusuri se anuleaza prin mari biruinte.

Cand te invingi pe tine, in cadrul relatiei, si daruiesti pacea ta mai departe cu obstinatie si fidelitate, admitand ca iubesti nelimitat, chiar nu mai ai limita in relatie! Ca, pana la urma, casnicia asta si spune. Frontiera aia dintre voi doi se distruge si ramaneti Uniune Europeana fara frontiera interna, nu? Dar fiti atenti ca, si in cazul Uni­unii Europene, bornele au fost luate de pe hotar, dar nu si zdrobite cu ciocanul. Ele sunt pastrate, sunt depozitate intr-un spatiu anume, sub sigiliu.

si intr-o relatie, stergi limita, dar bornele care stabileau limitele anterioare sunt pastrate foarte bine, sunt foarte bine depozitate si sigilate. si atunci cand spatiul tau este atacat cu magarie si cu mizerie, repui borna macar pe o singura parte, ca sa nu se uite de unde a plecat relatia.”

Sursa: Secretele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.