Acasă Life Dezvoltare Personala Lectie de viata de la oamenii bogati! Nu cumpara aceste lucruri! Vei...

Lectie de viata de la oamenii bogati! Nu cumpara aceste lucruri! Vei ajunge sa-ti gestionezi corect bugetul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Conform unui studiu realizat in 2015 de Standard & Poor’s asupra educatiei financiare globale, Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste educatia financiara. Cat despre ce servicii financiare folosim? 52% dintre noi, nimic, niciunul. 16% au card, aproape 10 procente, credite si peste 8% se imprumuta la prieteni si rude. Dar cam 6 procente inca mai cumpara pe caiet de la magazine.

In aceste conditii independenta financiara la care aspiram cu totii, depinde adesea de lucruri complet neasteptate. Nu este suficient sa muncesti din greu. Timpul petrecut la locul de munca este adevarata moneda in care totul este evaluat. Abilitatea de a aprecia munca este egala cu capacitatea de a gestiona in mod rezonabil banii primiti.

1.Nu cheltui banii pe restaurante pe care nu le poti permite, si pe vacante scumpe, de asemenea. Achizitiile periodice mari iti submineaza situatia financiara. Acest lucru este complet nejustificat! Mergi la un restaurant scump doar daca ai o ocazie speciala.

2.Nu cumpara haine, pantofi si bijuterii scumpe sau de care nu ai nevoie. Acum tendintele modei se schimba reciproc atat de repede incat cumpararea a 10 rochii pe sezon nu este o decizie rezonabila. Limiteaza-te la dulapul de baza care ti se va potrivi stilului tau de viata. Un aspect bine ingrijit si elegant nu este deloc un lucru negativ.

 

Citeste mai mult pe eustiu.com