Eckhart Tolle este unul dintre cei mai populari filozofi ai vremurilor noastre, care pune in cuvinte simple, experiente spirituale ce pareau inaccesibile pentru marea majoritate a oamenilor.

Cuvinte simple, dar foarte intelepte
1. Gandind, nu rezolvi problemele – gandind, le complici. Solutia intotdeauna apare atunci cand intri in starea de Liniste si Prezenta totala, chiar pentru cateva clipe. Putin mai tarziu, cand gandul se intoarce la tine, brusc apar idei care anterior nu le aveai. inceteaza sa mai gandesti mult asupra unei probleme si vei ramane uimit cum lumea din jurul tau se schimba.

2. Tot ceea ce crezi ca lumea nu vrea sa iti ofere, de fapt, tu nu vrei sa oferi lumii. incearca timp de cateva saptamani sa oferi celorlalti ceea ce crezi ca nu ai tu. Lauda oamenii, fa-le complimente, ofera-le grija si caldura, iar apoi vei observa cum asta iti va schimba viata. Vei intelege ca deja ai ceea la ce visezi, altfel cum ai fi putut sa oferi toate astea?

3. Bogatia apare doar la cei care o poseda deja, pentru ca asta este o stare interioara.

4. Vrei sa intelegi ce este al tau – lasa totul sa plece, iar ceea ce este al tau va ramane cu tine. Cand renunti sa ai asteptari ca un om, o situatie sau un obiect iti va aduce placere, iti este mai usor sa traiesti momentul acum pentru ca deja nu mai astepti ce va fi in viitor.

5. Ai vazut vreodata un stejar intr-o stare de stres sau un delfin intr-o dispozitie sumbra, o broasca cu o stima de sine scazuta, o pisica care nu se poate relaxa sau o pasare impovarata cu ofensa? invata de la ei capacitatea de a accepta prezentul, arata dozadesucces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.