Daca treci printr-o criza financiara, trebuie sa eviti greselile care ar putea sa te coste si mai scump.

1. Nu lua credit (chiar si cea mai mica suma)

Poate ca ideea de a lua un imprumut mic de la o organizatie de microfinantare va parea tentanta pentru tine. Astfel de companii sunt capabile sa-si faca publicitate si sa ofere bani cu adevarat tuturor. Si se pare ca este exact ceea ce ai tu nevoie: obtii o suma mica, fara a iti confirma solvabilitatea.

Insa, oricare credit trebuie rambursat rapid si la timp. In primul rand din cauza procentelor.

in plus, un microclimat este cel mai simplu mod de a chema colectorii la usa ta. Companiile vand datoriile de indata ce intarzierea depaseste 90 de zile: in continuare microcreditul nu aduce bani reali.

2. incetezi sa mai platesti facturile la intretinere

Atunci cand nu ai bani, ajungi sa cauti la care facturi sa renunti. Utilitatile intra adesea in aceasta lista, dar nu trebuie sa procedezi asa.

Daca ti se pare ca organizatiile care furnizeaza resurse nu au niciun efect de influenta asupra ta, nu este asa. Pentru a doua luna de neplata, ti se vor percepe penalitati. in doua luni risti sa ramai fara apa calda, gaz, electricitate si salubritate. in cele din urma, ca o masura extrema, dar posibila, poti fi evacuata. Deci este mai bine sa nu iei in considerare acest mod de „salvare” in serios.

3. Folosesti irational cardul de credit

Cartea de credit ofera o oportunitate excelenta de a „obtine” o suma mica inainte de salariu. insa aceasta metoda este potrivita numai pentru persoanele cu un venit stabil. Pentru a iesi din gaura financiara, aceasta optiune nu este cea mai buna.

De exemplu, primiti 5 mii de lei, dintre care 3 mii cheltuiesti pentru alimente, o mie pentru o utilitati, o mie pentru transport, produse chimice de uz casnic si alte lucruri extrem de necesare. Daca in aceasta luna ai imprumutat 500 de lei din banca, atunci, luna viitoare, pur si simplu nu vei putea sa-i returnezi. Pe de alta parte, daca platesti cu cardul de credit un lucru pentru 50 de lei, atunci va fi mai usor sa renunti la el.

Ceea ce nu ar trebui sa faci exact este sa creezi situatii in care nu ai timp sa platesti datoria inainte de expirarea perioadei de gratie. Pana atunci, va trebui doar sa intorci ceea ce ai imprumutat. Dupa asta, banca incepe sa perceapa dobanzi, iar povara financiara va creste.

4. Iei imprumuturi pentru casa pentru lucruri inutile

Se pare ca paragrafele anterioare ar fi sugerat deja ca imprumuturile pentru cei care au probleme cu finantele sunt rele. Merita sa consolidam aceasta idee intr-un alt aspect.

imprumuturile de uz casnic sunt prezentate ca o oportunitate de a cumpara ceva pe care nu ti-l poti permite. Singurul truc este ca tot nu-ti poti permite.

Cumperi un lucru care este prea scump pentru tine la un pret si mai mare – cu dobanda.

Este greu de asteptat ca, prin aceasta abordare, situatia ta financiara se va imbunatati. in cel mai bun caz, nu se va inrautati.

5. Te implici in aventuri financiare dubioase

Atunci cand nu au bani, multi incep sa caute modalitati usoare de a castiga si de a investi literal ultimii banuti in loterii, la jocurile de noroc si tot felul de piramide fianciare.

Daca nu acum nu vezi pe un deal din apropiere literele de la Hollywood si daca regizorul nu te striga, nu te astepta la bogatii bruste. Cu cat aventura financiara este mai indoielnica, cu atat mai multi bani va scoate din tine, arata dozadesucces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.