Leacul vracilor amerindieni impotriva bolilor incurabile! Combate cancerul!

Cancerul este una din cele mai de temut boli ale omului modern, iar acest diagnostic pentru multi dintre noi este sinonim cu moartea. Un ceai al amerindienilor combate nu doar celulele canceroase, dar chiar si simptomele provocate de SIDA.

Ceaiul Essiac este cunoscut pentru efectele pe care le are asupra unor boli care, in lumea medicala sunt catalogate drept incurabile. Acest ceai a devenit cunoscut mai intai in Canada, in anii 20, fiind administrat prima data de o asistenta medicala, Rene Caisse, pentru tratarea unor boli pe care, pe atunci, nici un alt medicament nu le putea trata.

Originile acestui ceai, ale ingedientelor sale si ale modului sau de preparare vin de la vracii tribului Ojibway, un trib amerindian care traia intr-o zona izolata din nordul Canadei. in ciuda acestor origini, numele ceiului vine de la anagrama numelui sorei medicale, care din Caisse a devenit Essiac. La acea vreme, conform site-ului healthyfoodhouse.com, sora Rene Caisse a tratat cu amestecul ei bolnavi aflati in faza terminala de cancer, pe care i-a internat intr-o clinica deschisa in satul Bracebridge, la nord de Toronto, scrie Unica.

Click pe aceeasi tema:  Tragedie in fotbalul romanesc! Un fost selectioner a murit!

Ingredientele ceaiului Essiac

Reteta initiala de Essiac continea intre 6 si 8 plante medicinale, insa cel mai frecvent intalnita este cea care contine patru radacini, din care aceasta a fost facuta de vracii pieilor rosii, la inceput. Acestea sunt:

100 de grame de pudra de ulm alb

28 de grame de radacina de rubarba turceasca pistata

6 cescute si jumatate de radacina de brusture pisata

455 de grame de macrisul iepurelui, praf

Din aceasta cantitate de ingrediente obtineti 7,5 litri de ceai.

Reteta se prepara astfel: toate ingredientele trebuie sa se amestece foarte bine inainte de a fi adaugate in apa pusa la fiert. Mixul de plante uscate trebuie pastrat in prealabil in borcan de sticla, intr-un loc intunecos. Daca nu doriti sa faceti de la inceput o cantitate atat de mare de ceai, folositi aproximativ 30 de grame de amestec de plante uscate la un litru de apa.

Click pe aceeasi tema:  Traditii, obiceiuri si superstitii de Botezul Domnului! Ce se intampla daca te uiti in oglinda

Plantele se vor fierbe foarte bine in apa, intr-un vas fara capac, pentru 10-20 de minute. Acoperiti lichidul cu un capac, dupa care lasati-l sa se odihneasca peste noapte, pe aragaz. A doua zi incalziti-l, dupa care lasati-l din nou sa se odihneasca si, dupa ce s-a racit, puneti-l in comtainere de ceramica.

Pentru fiert trebuie folosita o oala de otel inoxidabil sau fonta, iar pentru depozitarea continutului aveti nevoie de vase de ceramica sau sticla. Containerele trebuie, la randul lor, depozitate intr-un loc intunecos si racoros. Dupa ce ati deschis un borcan, puneti-l la frigider, iarv inainte sa folositi continutul, incalziti-l.

Daca aveti probleme cu sistemul imunitar beti in jur de 60 de grame, iar in functie de severitatea bolii mariti doza cu de pana la trei ori zilnic.

spre