Leacul preferat al lui Zalmoxis! Trateaza peste 50 de afectiuni

Raw Life and Style

Este un fapt dovedit ca busuiocul, planta care trateaza in zilele noastre mai bine de 50 de afectiuni, a fost un leac apreciat de geto-daci. Zalmoxis, ramas in istorie ca zeul suprem al geto-dacilor, i-a instruit pe acestia in medicina naturista.

Discipolii sai au fost mentionati de Platon, care prezenta in scrierile sale conceptia zeului Zalmoxis: : „Nu poti sa vindeci trupul fara a tine seama de suflet”. De aceea, se crede ca busuiocul a fost un leac preferat de Zalmoxe, in medicina alopata. Mai tarziu, dupa crestinarea populatiei din Nordul Dunarii, busuiocul a fost ( si este folosit) in traditiile populare ( la Boboteaza, de exemplu), pentru sfintirea locurilor si pentru atragerea norocului.

Click pe aceeasi tema:  Top zece SCUZE gasite de persoanele care nu tin CURA DE SLABIRE

De-a lungul timpului, numeroase studii realizate de terapeutii romani au scos in evidenta un fapt extraordinar: persoanele care consuma zilnic un litru de apa, in care se adauga o picatura de ulei volatil de busuioc, sunt mult mai rezistente la infectiile cu bacterii luate din alimente. Totodata, in sezonul cald, infuzia cu busuioc și-a dovedit efectul antiinfectios, deoarece combate bacteriile care produc toxiinfectiile alimentare, dar si urmarile acestora: voma, diarea și starile febrile, scrie Click.

Cercetatorii de la Colegiul de Farmacie Poona din India au realizat un studiu care evidentiaza proprietatea antiinflamatorie a busuiocului. in mod surprinzator, tinctura din aceasta planta a redus inflamatiile reumatice ale bolnavilor cu un procent de 73 %, la un interval de 24 de ore de la inceperea tratamentului.

Click pe aceeasi tema:  Nutritionistii avertizeaza sa aruncati prima apa de la legume atunci cand faceti ciorba! Legumele sunt pline de pesticide si ingrasaminte!
spre