Laura Codruta Kovesi: Disperarea unora a ajuns la anumite cote. Ii deranjez pe toti cei care vor sa fure linistiti in aceasta tara!

Fostul procuror-sef al Directiei Nationale anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi,a declarat, joi, la iesirea de la audieri, ca nu mai are voie sa vorbeasca cu presa deoarece "disperarea unora" ca va ocupa functia de procuror-sef al Parchetului European a "ajuns la anumite cote".

"Disperarea unora ca voi putea ocupa acea functie (de procuror-sef european, n.red.) a ajuns la anumite cote si din acest motiv, nu mai am voie sa vorbesc cu presa. (…) Se stia ca sunt intalniri pentru negocieri inclusiv ieri, ca vor fi negocieri in 4 aprilie, in 10 aprilie, in aceasta perioada. Am iesit prima in fata procedurilor derulate in fata uneo comisii tehnice. (…) Astept rezultatul discutiilor", a declarat Laura Codruta Kovesi, la iesirea din sediul Sectiei de anchetare a magistratilor.

Kovesi considera ca stirile false care apar zilnic despre ea au legatura cu candidatura la pozitia de sef al Parchetului European, subliniind ca acest lucru ii deranjeaza pe cei care vor sa fure linistiti in Romania si care au interesul ca procurorii sa stea la birou pentru fapte mici.

"Eu m-am inscris in aceasta procedura singura, m-am pregatit singura, fara sa am sprijinul Guvernului, fara sa am sprijinul unei institutii. Nici nu am cerut acest sprijin, nici nu ma astept sa am sprijin. (…) Este evident ca tot ce se intampla in ultima perioada de timp are legatura cu candidatura in aceasta pozitie. Atacurile in mod repetat, campaniile false, zilnic sunt zeci de stiri false. Nu reusesc sa raspund la toate stirile false, ele apar atat de des si atat de mult", a declarat Laura Codruta Kovesi.

De asemenea, fosta sefa DNA a mai spus ca, probabil, deranjeaza pe cineva faptul ca doreste sa ocupe o functie intr-o institutie europeana.

" (Ii deranjez - n.red) Pe cei care nu-si doresc acest lucru (…) toti cei care vor sa fure linistiti in aceasta tara, care vor ca procurorii sa stea la birou si, daca se poate, sa investigheze fapte marunte, sa nu mai investigheze fapte de coruptie, sa nu mai recupereze prejudicii", a mai spus Kovesi.

Fosta șefa DNA a primit interdictia de a parasi tara timp de 60 de zile, potrivit unor surse judiciare, reprezentantii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie nedorind sa ofere detalii privind acest dosar.

28 mar 22:32Cap Limpede