Laura Codruta Kovesi avertizeaza: Unii vor sa fure linistiti in continuare!

Curtea Suprema a ridicat miercuri masura controlului judiciar dispusa impotriva fostei sefe DNA de procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), in dosarul in care Laura Kovesi este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa, in legatura cu aducerea in tara a fostului director FNI Nicolae Popa. Decizia iCCJ este definitiva.

Fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi a declarat, miercuri, la iesirea din sediul instantei supreme ca a prezentat motivele de legalitate pentru ca se impunea sa conteste masura controlului judiciar si asteapta decizia instantei. Kovesi a spus, raspunzand unor intrebari, ca nu este singurul om din sistemul judiciar atacat, fiind multi alti procurori si judecatori. Kovesi a afirmat ca sunt atacati oamenii care si-au facut treaba pentru ca ”unii vor sa fure linistiti in continuare”, iar oamenii din sistemul judiciar i-au impiedicat.

”Am prezentat motivele de legalitate pentru care eu am considerat ca se impunea sa fac aceasta contestatie, am dat si declaratie, am raspuns si la intrebari. Avocatul meu a sustinut motivele, o sa vedem. (…) Am facut o contestatie in care am aratat ca masura nu a indeplinit conditiile prevazute de lege si am motivat contestatia in acest sens. Eu o sa respect decizia indiferent care va fi aceasta”, a spus Kovesi, miercuri, la ieirea din sediul Inate Curti de Casatie si Justitie, informeaza news.ro.

Raspunzand unor intrebari referitoare la modul in care este afectata de aceste masuri dispuse de catre procurori candidatura sa la sefia Parchetului European, Kovesi a reiterat ideea ca trebuie asteptat rezultatul negocierilor.

”Face parte, inclusiv aceasta etapa prin care am trecut saptamana trecuta si aceasta, din aceeasi campanie de denigrare si de hartuire. Am sa astept rezultatul negocierii, asa cum am facut si pana acum. O sa vedem, depinde de echipa de negociatori”, a mai spus Kovesi.

Intrebata despre atacurile la care sunt supusi procurorul general si sefa ICCJ, Kovesi a spus ca sunt atacati mai muli oameni din sistem.

”Mai sunt si alti procurori care sunt atacati zilnic, sunt si alti judecatori care sunt atacati zilnic pentru ca si-au facut treaba si cu totii trecem prin aceste campanii pentru ca ne-am facut treaba si pentru ca unii vor sa fure linistiti in continuare si noi i-am impiedicat. Sigur ca intotdeauna incerci sa ataci sefii, oamenii care sunt cei mai vizibili in spatiul public, pentru a da un semnal si celorlalti, dar asa cum am mai spus, in sistem sunt multi procurori si judecatori curajosi, deci nu avem de ce sa ne temem. O sa se dovedeasca in timp ca toate aceste acuzatii care au fost facute cu privire la noi, cu privire la procurori, la judecatori nu sunt fondate”, a mai spus Kovesi.

3 apr 16:12Cap Limpede
Loading...