Klaus Iohannis s-a consultat cu magistratii. Judecatorul Danilet dezvaluie ce s-a intamplat la Cotroceni

Dupa ce a discutat cu societatea civila, presedintele Iohannis i-a convocat miercuri, la Cotroceni, pe magistrati. Discutiile au vizat insa, potrivit judecatorului Cristi Danilet, nu referendumul, ci legile Justitiei.

"Presedintele ne-a chemat la consultari pe legile justitiei, nu pe referendum, in virtutea calitatii lui de mediator. Am fost 20 de judecatori si procurori, reprezentand asociatiile si institutiile din justitie.

Presedintele e ingrijorat ca legile s-au modificat pentru a usura situatia juridica a unor personaje. I-am impartasit opinia, aratand ca asaltul asupra justitiei a inceput in anul 2012 odata cu sanctionarea fostului premier si a culminat cu anul 2017 prin OUG 13. Am spus ca e necesara prezenta Presedintelui Romaniei la CSM, i-am sugerat sa conteste la Comisia de la Venetia legile ce contrazic standardele europene, sa provoace CCR sa solutioneze conflictele dintre autoritatile statului.

Am aratat ca modificarile succesive au vizat preluarea controlului asupra justitiei penale, eliminarea instrumentelor cu care opereaza procurorii si judecatorii, nimeni nu e interesat decat de domeniul penal, politia judiciara este ineficienta, DNA e trecut pe linie moarta, SIIJ este pentru terorizat magistratii, domeniul justitiei juvenile este ignorat complet.

Am subliniat ca de cinci saptamani judecatori si procurori sunt in protest, dar nimeni nu e interesat de acest lucru - doar Presedintele ne-a invitat la Cotroceni si cateva zeci de magistrati se vor deplasa la Bruxelles saptamana viitoare", scrie, pe Facebook, judecatorul Cristi Danilet.

La discutiile organizate astazi la Cotroceni au luat parte presedintele si vicepresedintele CSM, Lia Savonea si Nicolae Andrei Solomon, presedintele inaltei Curti de Casatie si Justitiei Cristina Tarcea, judecatorul Cristi Danilet, procurorul Bogdan Pirlog, procurorul Arina Corsei Vultureanu, procurorul Claudiu Sandu, procurorul Antonia Diaconu, judecatorul Madalina Afrasinie, procurorul Elena Iordache, judecatorul Dragos Calin si judecatorul Dana Garbovan, de la UNJR.

27 mar 22:39Cap Limpede