Klaus Iohannis retrimite in Parlament "bugetul rusinii nationale"! "Este cel mai slab Guvern"

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, unde a anuntat ca va retrimite in Parlament ”bugetul rusinii nationale”, dupa ce Curtea Constitutionala i-a respins sesizarea.

Declaratia integrala a presedintelui

"Decizia de astazi a Curtii Constitutionale cu privire la legea plafoanelor demonstreaza inca o data, daca a fost nevoie, ca PSD legifereaza nu numai imoral si prost, dar si neconstitutional. Dupa cum ati aflat, Curtea a hotarat ca una dintre legile pe care le-am contestat, se numeste Legea plafoanelor, a fost adoptata de majoritatea pesedista cu incalcarea tuturor normelor constitutionale.

in ceea ce priveste legea bugetului de stat, nu voi comenta decizia Curtii, dar dincolo de aspectele de constitutionalitate, bugetul ramane unul bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul in realitate nu ii are, croit gresit, impotriva tuturor obiectivelor majore ale romanilor. Pe scurt, ramane bugetul rusinii nationale!

Cel mai slab guvern din istoria postdecembrista, un guvern pesedist al imposturii si incompetentei, a creat un buget pe masura sa.

Bugetul pe anul 2019 este construit pe un scenariu fantezist, fara garantii privind punerea in aplicare, fapt confirmat de institutiile europene si de alte institutii internationale. Este un buget care pune in discutie respectarea tratatelor internationale la care Romania este parte, dar, din nefericire, si a legislatiei in domeniu.

Bugetul pentru acest an, bugetul prezentat de PSD in acest an si votat de majoritatea pesedista, a fost gandit pentru a servi in principal intereselor politice ale unui grup restrans. PSD urmareste o agenda care nu are legatura nici cu economia, nici cu situatia romanilor si nici cu dezvoltarea reala a tarii.

in timp ce bugetul prevede o crestere enorma a sumelor alocate partidelor, sume de care, bineinteles, PSD beneficiaza cel mai mult, ni se spune cu cinism, de catre PSD, ca nu se gasesc bani pentru a mari la timp alocatiile copiilor.

Guvernul este disperat sa faca rost de bani si inventeaza masuri care sfideaza nu numai logica economica, ci si bunul simt.

Faptul ca apar peste noapte initiative precum Ordonanta lacomiei sau, mai nou, intentia disperata a PSD de a pune mana pe rezerva de aur a Romaniei arata ca nici macar PSD nu are incredere ca bugetul lor poate fi realizat si, de aceea, se cauta noi si noi solutii extreme pentru a face rost de bani.

Cine va deconta nota pentru dezastrul propus de PSD in economie? Din pacate, raspunsul este simplu: cetatenii si mediul privat. Preturi in crestere, taxe si impozite suplimentare, aceasta este oferta generoasa a PSD.

Degeaba PSD striga sus si tare, pe toate canalele, ca de vina sunt altii. Tot timpul de vina sunt altii.

Nu, nu sunt altii!

Principalul vinovat pentru ca Romania nu s-a dezvoltat in ultimii ani este PSD!

Efectele acestei guvernari dezastruoase trebuie limitate si nu voi ezita nicio clipa sa contest orice masura care afecteaza cetatenii romani, buna functionare a statului si economia de piata.

Vedem cum liderii si propaganda PSD repeta in mod obsesiv ca acest buget este unul al investitiilor si ca principalii beneficiari sunt comunitatile locale.

Dar, in realitate, Bugetul pesedist prevede o reducere semnificativa a cheltuielilor pentru investitii din bugetele locale.

Se prevede o suma de 1,2%. Este cea mai scazuta valoare a ponderii in PIB din ultimii 10 ani, iar investitiile anuntate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici fata de cele din 2018. Acesta este marele buget de investitii, care taie un miliard!

Dar intreb si eu acum: cine a oprit PSD sa faca investitii majore inca de acum doi ani, de cand a intrat la guvernare? De ce, din 2016 incoace, albirea dosarelor liderilor PSD continua sa fie prioritatea zero pentru ei, in locul construirii de autostrazi si spitale?

Am afirmat si repet, guvernarea PSD a esuat!

Daca PSD nu e in stare sa guverneze pentru cetatean, atunci sa plece de la guvernare si sa lase pe altii care se pricep. PSD este singurul vinovat pentru toate aceste intarzieri ale bugetului.

Avand in vedere toate acestea, voi retrimite Parlamentului, pentru corectura si imbunatatire, Legea Bugetului pentru 2019.

Mesajul este simplu: faceti un buget sanatos pentru Romania!

Parlamentul are ocazia, dar, in primul rand, responsabilitatea, sa faca rapid corectiile necesare, astfel incat bugetul chiar sa fie unul pentru dezvoltarea Romaniei".

Partidul Social Democrat a reactionat pe Facebook dupa ce CCR a respins sesizarea lui Iohannis, afirmand ca „Iohannis ar trebui sa isi ceara scuze de la copii pentru amanarea majorarii alocatiilor si de la comunitatile locale pentru intarzierea inutila a investitiilor.”

6 mar 18:25Cap Limpede
Loading...