Klaus Iohannis la Summitul PPE: Votul e cea mai buna forma de sanctiune la discursul populist si demagogic! PSD a imbracat haina falsului patriotism!

Presedintele Klaus Iohannis a participat Summitul PPE de la Bucuresti, unde a incurajat PNL despre care a spus ca trebuie sa le explice oamenilor ca li se refuza beneficiile apartenetei la UE din cauza unei guvernari care a esuat.

„Este un moment cu o profunda valenta civica, viitorul Europei trebuie decis de vointa oamenilor. Absenteismul inseamna sa le permitem altora sa hotarasca in locul nostru. Votul e cea mai buna forma de sanctiune la discursul populist, demagogic, care a devenit virulent si in Europa, si la noi”, a mai spus Iohannis.

Declaratiile presedintelui:

  • Dragii mei, ma bucur nespus de mult si sunt emotionat sa va revad in numar asa de mare si entuziasti. Dragi prieteni europeni, sunteti intr-o tara europeana, pro-europeana, si ne bucuram ca sunteti alaturi de noi. O atmosfera excelenta, oameni hotarati, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul romanilor si il vom avea. Aceasta intalnire de azi este una foarte speciala, ne pregatim de europarlamentare. in aceasta ecuatie recunosc ca sunt foarte bucuros sa-l avem alaturi de noi pe candidatul PPE, prietenul meu Manfred Weber.
  • Lupta pentru o Europa mai buna este lupta noastra, a tuturor celor pentru care Europa este sinonima cu pacea, prosperitatea. Anul acesta, in care au loc alegeri, este unul simbolic. se implinesc 30 de ani de cand regimurile totalitare din Estul Europei au disparut in sfarsit. Sunt 30 de ani de democratie, de cand ne-am recastigat libertatea de a ne putea intoarce dupa indelungi suferinte in marea familie europeana din care facem parte.
  • Noi inca ne amintim ce inseamna tirania, dictatura mediocritatii, ce tine la putere un grup de privilegiati ai momentului, in timp ce cetatenii onesti isi pierd dreptul la un trai decent. Dramele acelor ani negri nu se vor mai repeta, cat timp depinde de noi sa impiedicam asta. Alegerile europarlamentare din acest an sunt mult mai importante decat in anii trecuti. Europa nu se poate intoarce in timp. imi doresc ca summit-ul de la Sibiu din 9 mai sa devina un reper in proiectia unui viitor mai bun. PPE are capacitatea de a juca in continuare rolul de principala forta politica vizionara. si pentru ca Romania sa conteze este vital sa avem o puternica reprezentare in cea mai puternica familie europeana, PPE.
  • PNL are o vocatie europeana si are traditia apararii democratiei romanesti inca de la infiintarea sa si asa va ramane. Dragi liberali, nu uitati niciun moment pretioasa mostenire de la cei care au platit de multe ori cu viata. Acest moment crucial este mult prea important pentru viitorul UE si al tarii noastre pentru a nu va dedica energia destinului occidental al natiunii. Daca veti explica oamenilor cat de multe beneficii europene li se refuza din cauza esecului actualei guvernari, fiti siguri ca romanii va vor fi alaturi.
  • Vad in oferta PNL tocmai aceste peroane capabile sa-si asume o astfel de misiune. Parteneri loiali ai PPE in efortul de a revitaliza cel mai important proiect democratic din care facem parte, Uniunea Europeana.
  • Scrutinul din 26 mai capata o importanta deosebita. Este un moment cu o importanta valenta civica. Absenteismul inseamna sa le permitem altora sa hotarasca in locul nostru. Voi, lideri regionali si locali, sunteti interfata directa cu oamenii si va indemn sa le transmiteti aceste lucruri cetatenilor. Votul este in definitiv cea mai buna forma de raspuns si sanctiune la discursul populist, eurosceptic si demagogic, care a devenit virulent in Europa dar si in Romania. Observam ca unele partide si ma refer la PSD au imbracat haina falsului patriotism, al nationalismului de fatada si folosindu-se de o retorica anti-europeana incerca sa induca oamenilor teama fata de valorile uniunii. Este modul cinic si iresponsabil de a face politica.
  • A fi bun roman si patriot nu inseamna sa fii in antiteza cu Bruxelles-ul. Romania este Europa si Europa este Romania. Romania noastra, Romania europeana inseamna bunastare, prosperitate, justitie independenta si stat de drept. Acesta este motivul pentru care Romanii au ales in 2007 calea unei tari moderne, oameni liberi, egali in drepturi cu ceilalti europeni. Este calea pe care doresc sa continue, si sunt convins ca vor respinge populismul.
  • Voi, cei care va aflati in aceasta sala, aveti responsabilitatea de a fundamenta principiile cu care veniti in fata cetatenilor, principii care incurajeaza toleranta si nu ura, respectul pentru demnitatea umana si nu discriminarea. Chiar daca nu este perfect. proiectul UE ne-a oferit cea mai lunga perioada de pace si prosperitate in Europa. Din responsabilitate fata de generatiile viitoare, trebuie sa ne responsabilizam pentru a duce mai departe. Nu este o sarcina pe care sa o indeplineasca doar alesii, nu este datoria exclusiva a sefilor de stat si de guvern. Este cea mai importanta proba de solidaritate pe care suntem datori sa o dam cu toti, politicieni si cetateni, zi de zi. Asta vom face, va doresc succes.

Sursa: g4media

16 mar 14:49Cap Limpede
Loading...