Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat vineri, intr-o conferinta de presa la Cotroceni, cand va lua o decizie in cazul procurorului general Augustin Lazar, in contextul documentelor inaintate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, privind revocare din functie a inaltului magistrat.

„Aici pot sa va raspund foarte simplu. Domnul ministru, probabil neavand alta treaba mai buna de facut, mi-a trims inca o data documentele pe care le trimisese pentru reovcare. in aceasta etapa, pot sa va raspund foarte simplu: nu il voi revoca pe procuroul general Augustin Lazar. Procurorul general Lazar face o treaba foarte buna acolo, sunt multumit de activitate domniei sale, iar evaluarea, sau asa-zisa evaluare pe care a prezentat-o ministrul Justitiei, nu satisface rigorile legii”, a fost raspunsul lui Iohannis.

In acelasi timp, seful statului s-a aratat deranjat de faptul ca Tudorel Toader a propus-o din nou pe Adina Florea pentru functia de procuror sef al DNA, desi aceasta a fost deja respinsa o data de Cotroceni.

„In privinta propunerilor de numire pentru procurori, pentru pozitiile de conducere, aceste propuneri sunt in analiza departamentului de resort. Este totusi important de retinut ca domnul ministru a considerat pur si simplu sa trimita aceleasi propuneri fara modificari, lucru care este cel putin ciudat, ca sa ma expirm asa”, a afirmat Iohannis.