Klaus Iohannis ii inchide portile Olgutei Vasilescu la Palatul Victoria! Replica fostului ministru al Muncii!

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca va refuza si noile propuneri de ministri, respectiv Lia Olguta Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltarii si Mircea Draghici la ministerul Transporturilor.

”Aceste doua propuneri vor fi refuzate in cursul acestei saptamani. Motivele o sa le cititi cand o sa vedeti scrisorile”, a declarat presedintele Iohannis.

Presedintele a explicat apoi cepoate fi facut pentru rezolvarea blocajului.

”Rezolvarea este foarte simpla. Nu are decat partea guvernamentala sa citeasca cu atentie legislatia invoata de mine iar PSD nu are decat sa vina cu propuneri care ma conving ca ministerele sunt bine conduse”, a mai spus Iohannis.

Lia Olguta Vasilescu, respinsa a doua oara de presedintele Klaus Iohannis pentru portofoliul de la Dezvoltare, a anuntat, luni seara, ca Guvernul va sesiza din nou Curtea Constitutionala, precizand ca seful statului incalca legea si deciziile CCR.

„Ne-am pus cartile de identitate in dosarul pe care l-am trimis la Cotroceni, CV-uri si asa mai departe din care sa rezulte ca nu incalcam nicio lege. Este clar ca domnul presedinte Klaus Iohannis insista sa calce in picioare o decizie a Curtii Constitutionale care prevede clar ca prima oara poate sa refuze pe indiferent ce motive doreste domnia sa, pe oportunitate, dar ca a doua oara nu are voie sa refuze decat pe motive de legalitate. Legalitatea ar presupune ar presupune cele patru conditii pe care le-am amintit si , asa cum stie si Klaus Iohannis , indeplinim foarte clar aceste conditii de legalitate. Domnul presedinte Klaus Iohannis in continuare nu face altceva decat sa incalce atat legislatia Romaniei, cat si deciziile CCR, motiv pentru care Guvernul a anuntat deja ca in cursul zilei de maine va sesiza din nou Curtea Constitutionala”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Digi24.

Premierul Viorica Dancila a raspuns joi, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a motivat refuzul de a accepta propunerile de la Transporturi si Dezvoltare, si anunta ca a transmis aceleasi propuneri in persoana Liei Olguta Vasilescu, la Dezvoltare si Mircea Draghici, la Transporturi.

„Premierul Viorica Dancila a transmis, in cursul zilei de astazi, presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, un raspuns oficial la scrisorile prin care seful statului a prezentat motivarile privind respingerea nominalizarilor ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii. Documentul precizeaza faptul ca cele doua propuneri pentru functiile de ministru – Lia-Olguta Vasilescu si Mircea-Gheorghe Draghici – indeplinesc conditiile de legalitate prevazute de art. 2 din Legea nr. 90/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. De asemenea, persoanele propuse nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata in raspunsul premierului.

”Avand in vedere faptul ca cele doua propuneri respecta toate conditiile prevazute de Constitutia Romaniei, republicata, si de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidentiale de numire a doamnei Lia-Olguta Vasilescu in functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si a domnului Mircea-Gheorghe Draghici in functia de ministru al Transporturilor si, totodata, sa inceteze efectele Decretului Presedintelui Romaniei nr.46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar si ale Decretului Presedintelui Romaniei nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”, se arata in documentul oficial transmis Administratiei Prezidentiale de catre prim-ministrul Viorica Dancila.

15 ian 14:49Cap Limpede
Loading...