Liderul UDMR, Kelemen Hunor, crede ca presedintele Klaus Iohannis va intra in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 2019 si va castiga al doilea mandat. Hunor crede ca Iohannis poate fi invins in alegeri doar de Dacian Ciolos.

Liderul UDMR a facut declaratiile la sedinta Consiliul Reprezentantilor UDMR al organizatiei teritoriale Trei Scaune – Covasna. El a amintit ca in 2019 vor avea loc doua alegeri: cele europarlamentare si cele prezidentiale.

In acest context, Kelemen Hunor s-a declarat convins ca Iohannis va obtine al doilea mandat, cu conditia ca fostul premier Dacian Ciolos sa nu candideze. Liderul UDMR crede ca Ciolos este singurul care l-ar putea invinge pe Iohannis la alegeri, dar a declarat ca intr-o astfel de situatie „am avea o mare problema”. De asemenea, Hunor anticipeaza ca votul de la europarlamentare ar putea schimba Uniunea Europeana, din cauza euroscepticismului tot mai raspandit, relateaza maszol.ro.

Liderul UDMR a mai afirmat si ca partidul sau nu a putut avea un dialog cu Partidul National Liberal, intrucat liberalii au atacat la Curtea Constitutionala orice articol de lege in care aparea exprimarea „maghair”, „drepturi lingvistice” sau „utilizarea limbii materne”.