Cap Limpede

Stirile zilei

Jurnalistul Oreste Teodorescu a participat la prima Conferinta Europeana despre Coloniile Israeliene din Palestina: O zi a sperantei pentru un popor supus abuzurilor sioniste timp de jumatate de secol!

Incepand cu 1990, acordurile de la Oslo, au pus bazele Autoritatii Palestiniene (AP), care guverneaza anumite aspecte ale vietii palestinienilor din teritoriile ocupate, astfel Cisiordania si Gaza au fost impartite in Zonele A, B si C. Teritoriile zonelor A si B nu sunt adiacente, ci consista in 227 de zone separate, aflate sub diverse grade de control ale AP. 60% din Cisiordania este sub control militar si civil israelian total. Dar armata Israelului efectueaza raiduri si in restulCisiordaniei, controlat de AP, atunci cand doreste, sfidand atat rezolutiile ONU cat si pe cele ale UE.

Potrivit Human Rights Watch: „Palestinienii se confrunta cu o discriminare sistematica bazata exclusiv pe rasa, etnicitate si origine nationala.” In 2012, Comitetul ONU pentru Eradicarea Discriminarii Rasiale a declarat ca politicile Israelului violeaza interdictia „apartheidului si a segregarii rasiale”.

Acestea sunt punctele de referinta in jurul carora s-a desfasurat “Prima Conferinta Europeana despre Coloniile Israeliene” care a avut loc pe 6 noimebrie 2017, cele 5 paliere de discutii fiind moderate de Pierre Galand din Belgia.

In primul calup, moderat de Dr. Abdelhamid Siyam din SUA, intitulat: Descrierea situatii curente a politiciilor israeliene care incurajeaza construirea de colonii ilegale au vorbit: Dr. Jaad Issac din Palestina si avocatul Karem Nashwan care a prezentat un raport al Centrului Ajutor Legal si a Drepturilor Omului din Ierusalim.

Citeste mai mult pe Oreste.tv.

Pagini: 1 2 3

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-100764").on("click", function(){ $(".com-click-id-100764").show(); $(".disqus-thread-100764").show(); $(".com-but-100764").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});